S-a adjudecat prima tranşă din Masterplanul de Apă. Lucrările încep într-o săptămână în Craiova

olguta prio masterplan 001 S a adjudecat prima tranşă din Masterplanul de Apă. Lucrările încep într o săptămână în Craiova poze

Primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu şi preşedintele CJ Dolj Ion Prioteasa au anunţat azi semnarea contractului de execuţie pentru prima fază a Masterplanului Judeţean de Apă. 

Este vorba despre partea din proiect care priveşte reţeua de apă potabilă şi de ape uzate din municipiul Craiova, prinsă în Masterplan pentru extindere şi reabilitare pe raza a două cartiere.

Lucrarea a fost adjudecată de sucursala locală a TMUCB Bucureşti, în asociere cu Mitliv Exim – firma care construieşte la această oră pasajul subteran din centrul Craiovei.

“Este vorba despre extinderea reţelelor de apă potabilă şi ape uzate din cartierele Romaneşti şi Bariera Vâlcii. Contractul a fost adjudecat la un preţ de 59, 2 de milioane de lei, din care 45 de milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă din partea Comisie Europene. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 24 de luni şi vă pot anunţa că ordinul de începere a lucrărilor va fi emis săptămâna viitoare”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

La rândul său, Ion Prioteasa a salutat demararea lucrărilor pe componenta craioveană a masterplanului judeţean, dar şi claborarea strânsă între administraţia judeţeană şi primăria Craiova. “Vorbim de foarte mulți ani despre masterplanul de apă și iată că în acest moment județul Dolj își dă mâna cu Primăria Craiova, pentru realizarea extinderii și modernizării rețelelor de apă și canalizare. Colaborarea noastră cu primăria Craiova va continua, chiar dacă uneori e nevoie să contribuie Craiova mai mult pentru restul judeţului, alteori să cedeze judeţul pentru binele Craiovei, ţelul nostru e să continuăm să facem lucruri bune pentru judeţul Dolj şi municipiul Craiova”, a declarat președintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Şeful CJ Dolj a mai precizat că următoarea componentă a Masterplanului scoasă la licitaţie va fi cea de la Filiaşi.