ROREC: Reciclare cu tombolă la Craiova

Asociaţia RoRec revine în Craiova pentru o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice. Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Craiova şi SC Salubritate Craiova SRL, desfăşoară pe 26-27 aprilie o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) în Municipiul Craiova.

Craiovenii se pot debarasa corect şi responsabil de echipamentele electrice şi electronice,atât la punctele fixe de colectare, cât şi prin serviciul de preluare gratuită de la domiciliu. Programul de colectare va fi între orele 9.00-17.00. Cele 15 puncte fixe de colectare sunt:
1. Şcoala Gimnazială nr. 33 – “Elena Farago” – Str. Elena Farago
2. Şcoala Gimnazială nr. 36 “Gheorghe Bibescu” – Str. Dr. Nicolae Siseşti
3. Şcoala Gimnazială nr. 12 “Decebal” – Bd. Nicolae Titulescu
4. Şcoala Gimnazială nr. 19 “Lascăr Catargiu” – Str. Bărăganului
5. Şcoala Gimnazială nr. 31 “Nicolae Romanescu” – Str. Vântului
6. Şcoala Gimnazială nr. 30 “Mihai Viteazu” – Str. Duiliu Marcu
7. Şcoala Gimnazială nr. 32 “Alexandru Macedonski” – Str. Castanilor
8. Şcoala Gimnazială nr. 23 “Sf. Gheorghe” – Str. Brazda lui Novac
9. Liceul “Matei Basarab” – Str. Vasile Alecsandri
10. Colegiul Naţional “Carol I” – Str. Ioan Maiorescu
11. Colegiul Tehnic Energetic Craiova – Str. Amaradiei
12. Liceul de Arte “Marin Sorescu” – Str. Tabaci
13. Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii “Constantin Brancuşi” – Str. Brancuşi
14. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – Str. Brestei
15. Liceul Teoretic “Henri Coandă” – Str. Henri Coandă
Cetăţenii care deţin aparate electrice sau electronice grele sau voluminoase, au la dispoziţie numerele de telefon 0752.897.638 şi 0720.897.638,la care pot face programări zilnic în perioada 15-28 aprilie, între orele 9.00-17.00, pentru serviciul gratuit de preluare de la domiciliu.

„Invităm craiovenii să se alăture acestei campanii naţionale de protecţie a mediului şi să dea o mână de ajutor la colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice(DEEE). Pentru că numai împreună putem contribui la protejarea mediului şi la eficienta exploatare a resurselor planetei.” , a declarat Alexandra Arnăutu, manager regional al Asociaţiei RoRec.

Toţi cetăţenii care vor acţiona responsabil şi vor depunedeşeuri electrice la punctele fixe sau la echipajele mobile, vor avea şansa de a câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre premiile oferite de membrul fondator al Asociaţiei RoRec, Albatros, Skill şi Candy:5 maşini de călcat, 10 cafetiere, 5 mixere, 5 maşini de găurit, 4 cuptoare cu microunde digitale, un frigider. Extragerea câştigătorilor acestei tombole va avea loc pe 29 aprilie, ora 11.00, la Primăria Municipiului Craiova.

În anul 2012, Asociaţia RoRec, cu sprijinul generos al autorităţilor locale, a desfăşurat 22 de acţiuni de colectare a deşeurilor electrice în judeţul Dolj, în cadrul cărora s-au strâns peste 40 de tone de deşeuri. La prima acţiune de colectare din Municipiul Craiova, mai mult de 14 tone de echipamente electrice vechi sau uzate au fost colectate.