Romii evacuaţi din Valea Roşie, în turneu de protest pe ruta prefectură – primărie. Bambaloi – ghid

romi primaria craiova bambaloi Romii evacuaţi din Valea Roşie, în turneu de protest pe ruta prefectură   primărie. Bambaloi   ghid poze

Un grup de romi recent evacuaţi de regia de fond locativ a primăriei Craiova au mers buluc să-şi recapete locuinţele la autorităţile locale din centru. 

Cele câteva zeci de persoane au umplut mai întâi holul de la intrarea în Palatul Administrativ din Craiova, apoi s-au repliat în curtea  interioară a primăriei Craiova, sub privegherea expertului în domeniu al prefecturii Dolj, Ilie “Nelson” Bambaloi, precum şi a omologului din cadrul municipalităţii, Dumitru Nicolae.

romi primaria craiova Romii evacuaţi din Valea Roşie, în turneu de protest pe ruta prefectură   primărie. Bambaloi   ghid poze

Oamenii susţineau că au fost evacuaţi pe nedrept de angajaţii RAADPFL Craiova din cauza datoriilor acumulate către regie, deşi aveau încheiate convenţii de reeşalonare a debitelor.

bambaloi Romii evacuaţi din Valea Roşie, în turneu de protest pe ruta prefectură   primărie. Bambaloi   ghid poze

După câteva ore de aşteptare pe la porţile administraţiei locale, problema s-a rezolvat, oamenii primindu-şi înapoi cheile de la locuinţe, după cum a asigurat Nelson Bambaloi.

Interesant este că nimeni din primărie nu părea să cunoască problema. La data la care romii băteau deja la poarta prefecturii, viceprimarul Sas a precizat că nu e la curent cu evacuarea, în timp ce şefii RAADPFL Craiova, respectiv directorul general Ion Petre şi adjunctul Constantin Lăpădat, erau, după propriile spuse, unul în drum spre Bucureşti, celălalt în concediu.

UPDATE

Ulterior, viceprimarul Teodor Sas, a revenit, precizând că este vorba de două familii din Valea Roşie evacuate de RAADPFL, promiţând o verificare a problemei locative în cursul zilei de luni.

“La ora la care m-aţi întrebat chiar nu cunoşteam situaţia. Nu e o evacuare făcută de primărie, ci de RAADPFL. Din câte am înţeles, este vorba doar de două familii, una cu 10 copii, care ocupau două camere. În cursul zilei de luni voi discuta cu reprezentanţii RAADPFL şi cu cei ai serviciului de fond locativ din primărie, să lămurim situaţia”, a declarat Sas.