România va începe în acest an implementarea fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020

Eugen Teodorovici: România va începe în acest an implementarea fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020

 

 

 

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a efectuat astăzi, 19 noiembrie a.c., o vizită oficială la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Generale dedicată politicii de coeziune.

 

În cadrul reuniunii au fost discutate două subiecte importante: adoptarea concluziilor Consiliului cu privire la Raportul nr. 6 referitor la coeziunea economică, socială şi teritorială, respectiv rolul politicii de coeziune în implementarea Strategiei Europa 2020.

 

„Fondurile europene structurale şi de investiţii sunt principalul instrument de combatere a efectelor crizei economice şi de menţinere a creşterii sustenabile în Europa. În cadrul dezbaterii am subliniat că trebuie depuse toate eforturile pentru a simplifica procedurile de implementare a fondurilor europene şi pentru a multiplica efectul acestora în economie. De asemenea, în cadrul reuniunii s-a discutat şi despre extinderea eligibilităţii cheltuielilor efectuate în perioada de programare 2007 – 2013. Această idee este susţinută de Slovacia, dar beneficiază şi de sprijinul altor state membre. În ceea ce priveşte perioada de programare 2014 – 2020,  având în vedere constrângerile bugetare, trebuie să luăm măsuri urgente pentru a începe, cât mai repede, implementarea fondurilor alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020. Mizăm pe răspunsurile prompte ale Comisiei Europene pe marginea programelor operaţionale prin care România urmează să atragă fondurile alocate. România va începe în acest an implementarea fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, după participarea la reuniunea Consiliului Afaceri Generale.