”România sălbatică”, 50 de fotografii spectaculoase și tot atâtea motive să fim mândri de țara noastră

 ”România sălbatică”, 50 de fotografii spectaculoase și tot atâtea motive  să fim mândri de țara noastră poze

Craiova, 26 septembrie 2012 – WWF România și Garanti Bank lansează miercuri, 26 septembrie 2012, în Piața Mihai Viteazul din Craiova, “România sălbatică”, expoziția de fotografie în aer liber dedicată celor mai sălbatice și spectaculoase locuri din cele 13 parcuri naționale ale României și din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
Inițiat de către fotograful Dan Dinu, proiectul reunește 50 de fotografii, expuse pe panouri de mari dimensiuni, prezentând locuri mai puţin cunoscute, dar impresionante, pe care Dan le-a străbătut. Din Parcul național Domogled în Valea Cernei, din Retezat în Ceahlău sau din Defileul Jiului în Delta Dunării, fotograful a cutreierat parcurile pentru a surprinde unicitatea locurilor și a o dezvălui apoi publicului.

 ”România sălbatică”, 50 de fotografii spectaculoase și tot atâtea motive  să fim mândri de țara noastră poze
Expoziția din Craiova deschisă non-stop publicului până la 9 octombrie, este cea de-a șaptea etapă din cadrul unui turneu început în luna octombrie 2011 în București și care va continua în cele mai mari orașe din țară.
“Având în vedere că pasiunea mea pentru fotografie s-a născut în special din cea pentru natură, a fost pasul firesc să mă implic în acest proiect și să fac aceste expediţii incredibile. Este o provocare, dar în același timp și o responsabilitate uriașă, deoarece potenţialul proiectului este unul fabulos, iar zonele sălbatice ale României au nevoie de această promovare, să fie cunoscute și protejate. Mă bucur că am beneficiat de sprijinul WWF și Garanti Bank, care au înţeles importanţa acestui demers”, a declarat Dan Dinu.
“Problemele şi agitaţia zilnică ne acaparează atât de mult, încât deseori uităm să ne bucurăm de ceea ce există în jurul nostru. Prin această expoziţie ne propunem să le oferim tuturor vizitatorilor 50 de motive de a zâmbi, de a admira şi de a fi mândri de România. Expoziţia „România sălbatică” ne aduce aminte că avem ţara cea mai bogată în biodiversitate din Uniunea Europeană şi ne îndeamnă să protejăm valorile naturale. Parcurile naţionale au un viitor sigur, atâta vreme cât există oameni care nu uită de importanţa lor, care le protejează şi se bucură de ele. Pentru WWF, expoziţia aduce cel puţin 50 de motive în plus pentru care ne implicăm in protecţia mediului în România”, a precizat și Magor Csibi, Director de Program WWF România.
“Garanti Bank susține activ programele de protejare a mediului înconjurător, iar cu WWF am demarat un parteneriat încă de acum 18 ani, în Turcia. Parteneriatul cu WWF România a debutat anul trecut cu un proiect care ne este foarte drag – primul card de afinitate eco din România, WWF Bonus Card. Acum suntem bucuroși să fim implicaţi în proiectul “România sălbatică”, care este un pas important în demersul nostru de a promova frumuseţile ascunse ale României şi modalităţile de protejare a acestora”, a adăugat, la rândul său, Murat Atay, Director General Garanti Bank.
Expoziţia face parte din proiectul mai amplu România sălbatică, iniţiat de fotograful Dan Dinu în anul 2010, ale cărui destinaţii sunt toate cele 28 de parcuri naţionale, naturale şi geoparcuri din România. Rezultatul final va fi prima colecţie publică de fotografii de calitate din ariile protejate din România, urmând ca site-ul www.romaniasalbatica.ro să devină o bancă de imagini reprezentând cele mai sălbatice şi spectaculoase peisaje din România.

***

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)
Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.
Despre Garanti Bank
Garanti Bank este o bancă universală cu o gamă completă de produse şi servicii pentru toate segmentele de clienţi. Prezentă de peste 12 ani pe piața bancară din România, Garanti Bank susține activ programele de protejare a mediului înconjurător și derulează activități sustenabile, menite a îmbunătăți calitatea vieții.
Acordând o atenție sporită conservării naturii, Garanti Bank a devenit în 2010 partener al WWF în România. Împreună, cele două organizații luptă pentru protejarea pădurilor din România, habitatul natural al unor specii amenințate cu dispariția, precum ursul brun, râsul și lupul.
În parteneriat cu WWF România, Garanti Bank a lansat primul card de afinitate eco din România – WWF Bonus Card. Prin intermediul acestuia, banca direcționează 0,5% din valoarea cumpǎrǎturilor efectuate cu WWF Bonus Card către sprijinirea proiectelor WWF.