Romania a cazut pe 31 in ierarhia FIFA

FIFA a dat publicitatii noul clasament, unde aflam ca Romania a cazut trei locuri, de pe 28, acum nationala antrenata de Cosmin Contra se afla pe locul 31.

Conform noului clasament FIFA dat publicitatii, Romania se afla pe locul 31 si este a treia cea mai bine clasata echipa din grupa de calificare pentru turneul final. Selectionata antrenata de Cosmin Contra a cazut trei locuri, dar a reusit sa se mentina in fata Norvegiei (locul 47), Insulelor Feroe (locul 109) si a Maltei (179). O parte dintre aceste echipe vor juca impotriva nationalei Romaniei pana la sfarsitul anului, in cadrul Preliminariilor pentru Euro 2020.

Tricolorii vor avea o perioada incarcata in urmatoarele trei luni. Acestia vor avea patru meciuri foarte importante in economia clasamentului Grupei F. Acolo, Romania ocupa locul al treilea, cu zece puncte, unul mai putin in comparatia cu zestrea Suediei. Cele doua formatii urmeaza sa se intalneasca pe 15 noiembrie, intr-un meci care se va juca la Bucuresti, pe “Arena Nationala”. Acela ar putea sa fie cel mai important meci al acestei campanii, pentru ca in functie de rezultatul acelui joc Romania ar putea merge matematic la Europeanul din 2020, cu o etapa inainte de incheierea calificarilor, cand va avea meci in fata Spaniei.

Programul Romaniei in calificarile pentru Euro 2020

  • Insulele Feroe – Romania, 12 octombrie
  • Romania – Norvegia, 15 octombrie
  • Romania – Suedia, 15 noiembrie
  • Spania – Romania, 18 noiembrie

Se califica Romania la Euro? Program e de partea noastra

Dubla cu Spania si cu Malta nu a fost una prea fericita pentru Romania, in contextul in care a luat trei puncte. Se duce o lupta in trei pentru locul al doilea din grupa, cel care duce automat la turneul final. Suedia, Romania si Norvegia sunt despartite de doua puncte, dar dintre toate selectionata noastra are programul cel mai bun. Va juca acasa cu Norvegia si Suedia, dar cel mai important este ca partidele se vor disputa la o luna distanta, automat scad sansele sa fie probleme cu jucatorii.

Clasamentul Grupei F

  • Spania – 18 puncte
  • Suedia – 11
  • Romania – 10
  • Norvegia – 9
  • Malta – 3
  • Insulele Feroe – 0

Programul arata foarte bine. La pariuri si pe hartie stam bine, la agentia de pariuri online Fortuna, sponsorul nationalei Romaniei, selectionata pregatita de Cosmin Contra are cote mai bune spre deosebire de Insulele Feroe si Norvegia. Din pacate jucam fara spectatori impotriva Norvegiei, UEFA a luat aceasta decizie dupa manifestarea ultrasilor de la inceputul meciului cu Spania. Mai este o problema, in aceasta grupa nu am reusit sa ne invingem contracandidatele. Cele trei victorii din Grupa F au venit in fata echipelor cele mai slabe. Egal cu Norvegia si infrangeri cu Suedia si Spania, acestea sunt rezultatele Romaniei in preliminariile pentru Euro 2020. Sunt doua sanse de a merge la turneul final, fie ocupam unul dintre primele doua locuri din grupa, fie putem prinde barajul. Pentru varianta a doua sa stea in picioare si tricolorii sa mearga la baraj este nevoie de noroc.  Toate cele 20 de echipe calificate la Euro 2020 din aceste preliminarii sa fie peste Romania in clasamentul Ligii Natiunilor.

In prezent, prima varianta pare cea mai plauzibil pentru ca putem fi ajutati de Spania. Daca selectionatele nordice vor pierde impotriva liderului Grupei, atunci Romania isi permite sa termine la egalitate meciul cu Norvegia. In schimb, trebuie sa bata Suedia si atunci devine automat calificata cu o etapa inainte de final.