Ringo: Super-miting, fără super-marş la Craiova

m ringo damureanu Ringo: Super miting, fără super marş la Craiova poze

2500 de sindicalişti sunt aşteptaţi pe esplanada Teatrului Naţional la mitingul organizat miercuri la Craiova de Uniunea “Forţa Legii” (UFL). 

Liderul UFL, Ringo Dămureanu, spune că la acţiunea de protest de la Craiova, a treia din seria organizată de Forţa Legii, sunt aşteptaţi peste 2500 de sindicalişti din sistemul bugetar, nemulţumiţi de prevederile legii salarizării unice şi de alte inovaţii în materie ale guvernanţilor.  “Este cel mai mare miting apolitic care a existat în Craiova, prin care protestăm împotriva stării actuale a salariaţilor, nemulţumiri legate de pierderile majore la salariu, intervenite în 2010, în urma intrării în vigoare a Legii cadru a salarizării, a intervenţiei politicului în actul de justiţie, precum şi a Legii pensiei. Nu ne vom opri aici şi vom continua şi în luna mai, în municipiile în care funcţionarii publici şi personalul contractual vor dori să organizez mişcări de protest. În toamna acestui an vom dori să organizăm un miting de mare amploare în Bucureşti. În instituţiile publice din Dolj se va lucra. Participanţii la miting vor fi liberi de la serviciu, în concediu de odihnă, în concediu fără salariu sau învoiţi cu recuperare, astfel încât activitatea profesională să nu aibă de suferit”, a spus Dămureanu.

Acesta s-a plâns însă de lipsa de colaborare a mai marilor IPJ Dolj, care au refuzat să autorizeze un marş pe traseul str. Constantin Lecca – Iancu Jianu – Amaradiei – Nicolae Titulescu – Unirii – A. I. Cuza. “O nemulţumire o avem faţă de atitudinea IPJ Dolj, care a blocat prima parte a manifestării noastre. Noi am solicitat să avem un marş, care să înceapă de la sediul sindicatului şi să se termine pe A. I. Cuza. Nu s-ar fi blocat circulaţia întrucât pe Severinului sunt trei benzi şi nouă ne trebuia una. Ne exprimăm dezaprobarea faţă de IPJ Dolj, care a refuzat să autorizeze marşul pe care funcţionarii publici doreau să-l desfăşoare”, a spus liderul Ringo Dămureanu.