Ringo: Fără concedieri la DJPS!

m ringo miting microfon Ringo: Fără concedieri la DJPS! poze

Forţa Legii are confirmarea de la MAI: reducerea de posturi se aplică doar serviciului de pază din cadrul direcţiei şi există soluţii pentru evitarea concedierilor.

Sindicaliştii de la Forţa Legii, intraţi în conflict cu şeful Direcţiei de Pază şi Servicii Publice a Consiliului Judeţean susţin că au obţinut dezlegare de la minister pentru evitarea concedierilor dispuse de Jean Dobrescu.
Într-un comunicat de presă postat pe site-ul UFL, sindicatul anunţă că reducerea la 141 de posturi se aplică numai serviciului dep pază din cadrul direcţiei CJ, cel de servicii publice ieşind din ecuaţie şi urmând a fi socotit laolaltă cu celelalte compartimente ale CJ Dolj.

Totul a pornit de la două dintre îngrijitoarele din Palatul Administrativ din Craiova, care au primit preaviz de la şeful DJPS, concedierea fiind motivată de prevederile OUG nr.63 /2010, care ar fi dus, în opinia lui Dobrescu, la un număr maxim de 141 de angajaţi în întreaga direcţie. Sindicaliştii invocă o adresă a MAI care arată contrariul. “Forta Legii i s-a adresat din nou directorului Dobrescu, pe 22 iulie a.c., aratand ca reorganizarea Serviciului de paza are loc in conformitate cu pct.3 din Anexa la OUG 63 / 2010, iar posturile din celelalte compartimente ale directiei, inclusiv cele ale ingrijitoarelor, se incadreaza la pct.1 din Anexa la OUG, laolalta cu celelalte posturi din Consiliul Judetean si institutiile subordonate. Recent, Ministerul Administratiei si Internelor a confirmat punctul de vedere al organizatiei sindicale, prin doua adrese catre UFL şi, respectiv catre Institutia Prefectului judetului Dolj, anume ca aplicarea OUG 63 / 2010 la nivelul DJPS Dolj se face diferentiat pe Serviciul de paza a obiectivelor de interes judetean si, respectiv, celelalte compartimente, ceea ce rastoarna teoria si intentiile directorului amintit de a concedia cele doua ingrijitoare si mai mult personal de paza de cat prevede legea”, arată comunicatul sindicatului condus de Ringo Dămureanu.

Reprezentanţii UFL susţin că chiar şi în condiţiile OUG nr. 63, “cu aportul unui minim de bunavointa si competenta manageriala”, toate posturile ocuptape la DJPS pot di menţinute. “Prin dimensionarea corecta, la 141 de posturi, a Serviciului de paza a obiectivelor de interes public se va putea asigura un numar aproape dublu decat cel pe care il are in vedere, in prezent, conducerea institutiei, iar astfel vor fi respectate prev.pct. 3 din Anexa la OUG nr. 63 / 2010dat fiind ca in procesul de restructurare domeniul “servicii” al unitatii nu este inclus. Cei cca. 60 de paznici care exced numarului de 141 posturi pot fi preluati de institutiile publice de la care au provenit in anul 2007, la data infiintarii actualei DJPS, potrivit aceleiasi proceduri, cu incadrarea in numarul total de 650 posturi pentru judetul Dolj”, precizează comunicatul UFL.