Ridiche: 14 expoziţii temporare la Secţia de Istorie-Arheologie, în anul centenarului Muzeului Olteniei

prioiovanridiche Ridiche: 14 expoziţii temporare la Secţia de Istorie Arheologie, în anul centenarului Muzeului Olteniei poze

Muzeul Olteniei pregăteşte 14 expoziţii temporare la Secţia de Istorie-Arheologie, în anul în care instituţia sărbătoreşte un veac de existenţă. 

Directorul Florin RIdiche a explicat strategia muzeului pe 2015 consilierilor judeţeni, la şedinţa la care aleşii aveau de adoptat bugetul CJ Dolj şi, împlicit, al instituţiilor patronate de administraţia judeţeană.

“O mare parte din sumă este alocată agendei culturale. Numai la nivelul secţiei de istorie-arheologie avem programate pentru anul acesta aproximativ 14 expoziţii temporare. Trebuie să ţinem cont că această secţie deţine un spaţiu expoziţional mai mare decât secţia de ştiinţele naturii şi Casa Băniei la un loc. Până vom reuşi să realizăm expoziţia de bază a acestei secţii, obţinând finanţare europeană sau prin sprijinul consiliului judeţean, este imperios necesar să organizăm aceste expoziţii temporare, nu numai pentru a marca în acest mod centenarul Muzeului, ci şi pentru a umple sălile secţiei”