REZOLUŢIE A BIROULUI POLITIC TERITORIAL PNL DOLJ

  1. PNL Dolj susţine candidatura domnului Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal în cadrul Congresului Extraordinar al Partidului Naţional Liberal din 28-29 iunie 2014. Considerăm că această candidatură reprezintă cea mai bună soluţie pentru PNL în momentul politic actual pentru păstrarea unităţii partidului, pentru imaginea PNL şi pentru atingerea obiectivelor din anul politic 2014.
  2. În cadrul Congresului Extraordinar susţinem formula statutară discutată de principiu în cadrul întrunirilor Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente, respectiv păstrarea arhitecturii Biroului Politic Central în formula statutară actuală, cu alegerea vicepreşedinţilor prin vot uninominal în cadrul Congresului.
  3. PNL Dolj consideră că Secretarul General al PNL trebuie ales în cadrul noului Birou Politic Central ce urmează să fie ales la Congres, la propunerea noului preşedinte PNL. Această formulă se bazează pe faptul că este important să avem un Secretar General ce urmează să colaboreze în deplină rezonanţă cu preşedintele partidului, dar şi cu preşedinţii filialelor teritoriale ce reprezintă marea majoritate a membrilor Biroului Politic Central.
  4. Liberalii doljeni propun desemnarea domnului Klaus Iohannis în calitate de candidat al Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de Preşedinte al României şi consideră că acesta reprezintă cea mai bună variantă pentru a fi candidatul susţinut în comun de structura politică ce va rezulta în urma negocierilor dintre PNL şi PDL la nivel naţional.
  5. PNL Dolj susţine fără rezerve fuziunea dintre PNL şi PDL, apreciind că acest proces ar trebui să fie finalizat înaintea alegerilor prezidenţiale. Constituirea unui mare partid de dreapta în România reprezintă unica soluţie pentru a lupta eficient împotriva derapajelor PSD şi pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.
  6. Susţinem, de asemenea, o hotărâre a Congresului PNL privind aderarea partidului la Partidul Popular European. Apreciem buna colaborare pe care am avut-o cu ALDE însă raţiuni doctrinare dar şi aspecte practice impun, în opinia noastră, aderarea la cea mai puternica familie politică europeană.
  7. PNL Dolj mulţumeşte domnului Crin Antonescu pentru mandatul avut în fruntea PNL în ultimii cinci ani, apreciind la justa valoare poziţia pe care PNL a căpătat-o pe scena politică românească, atât în plan parlamentar cât şi la nivelul reprezentanţilor PNL în administraţia locală – Preşedinţi de consilii judeţene, primari consilieri.

 

Craiova, 6 iunie 2014