Restructurare în Prefectură: Un subprefect pus pe liber – video

m georgescu ochean Restructurare în Prefectură: Un subprefect pus pe liber   video poze

După ce l-a alergat pe Ringo, Eugen Georgescu îşi ia la goană şi unul dintre cei doi adjuncţi

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, lucrează deja la noua organigramă a instituţiei, document mult mai puţin stufos decât cel pe baza căruia se derulează activitatea în momentul de faţă. Măsura vine ca urmare a legii privind reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar, reprezentantul Guvernului în teritoriu intenţionând să finalizeze documentaţia în cursul serii de vineri. “Este vorba de o restructurare a aparatului Prefecturii. Se intenţionează reducerea fondului de salarii cu 25 la sută, iar acest lucru se va întâmpla prin restructurarea unor posturi. Acum lucrăm la noua organigramă şi la statul de funcţii, pe care le vom finaliza în această seară, iar decizia finală va fi luată luni”, a declarat prefectul.
Eugen Georgescu nu a divulgat nici măcar numărul celor care vor fi puşi pe liber după data de 1 iulie, neprecizând la câţi dintre cei 61 de funcţionari din Prefectura Dolj va renunţa. El a lăsat să se înţeleagă că restructurarea va viza toate compartimentele din instituţie, inclusiv cancelaria prefectului. De griji n-au scăpat nici subprefecţii Cristian Şovăilă şi Cosmin Brezniceanu, unul dintre ei urmând să-şi caute serviciu de la începutul lunii viitoare. “Vom mai avea un singur post de subprefect. Nu vă pot spune care dintre ei va pleca. Se face o evaluare bazată pe nişte criterii democratice, în primul rând pe competenţa şi eficienţa dovedite în activitate. Decizia pentru fiecare instituţie în parte o ia angajatorul, care, în cazul subprefecţilor, este ministrul de Interne”, a spus Georgescu.
Eugen Georgescu a precizat că nu va fi vorba despre o reducere formală a numărului de angajaţi din Prefectură, prin suprimarea posturilor vacante, ci de o disponibilizare efectivă. “Nu e vorba de posturile vacante. Asemenea variantă se mai folosea prin instituţii: îşi prevedeau mai multe posturi în organigramă, le bugetau, iar banii îi împărţeau celor angajaţi efectiv. Noi avem câteva posturi vacante, dar vă asigur că, cel puţin în acest an, nu au fost bugetate, aşa că nu poate fi vorba de reducerea fondului de salarii prin eliminarea acestor posturi din organigramă”, a spus prefectul.