Regulamente noi în pieţele Craiovei. Tarabagiii, propuşi la excludere pentru fumat, alcool şi insulte

Regulamente noi în pieţele Craiovei. Tarabagiii, propuşi la excludere pentru fumat, alcool şi insulte.SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL vine cu un set nou de regulamente pentru spaţiile agroalimentare pe care le gestionează pe raza municipiului.

Una dintre noutăţi este apariţia în peisaj a pieţelor volante, unul dintre proiectele anunţate pentru acest an de administraţia municipală, care beneficiază de un regulament propriu. O altă premieră o constituie sistemul de sancţiuni instituit de noile regulamente, potrivit cărora producătorii agricoli şi comercianţii pot fi excluşi, temporar sau permanent, din pieţele oraşului, pentru abateri care merg de la folosirea cântarelor neomologate până la ţigara aprinsă la tarabă.

SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL a iniţiat luna trecută procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică în vederea adoptării regulamentelor de funcţionare pentru Piaţa Centrală, Piaţa Brazda lui Novac, Piaţa Gării, Piaţa Valea Roşie, Piaţa Craioviţa Nouă BIG, Piaţa Orizont, Piaţa Dezrobirii, Piaţa Ciupercă, Târgul Municipal Craiova şi Piaţa Volantă. Termenul pentru formularea de propuneri şi obiecţii a trecut, documentele urmând a fi aprobate probabil la următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal.

„Excomunicare” în cinci trepte pentru utilizatorii pieţelor
Deşi regulamentul destinat Pieţei Volante cuprinde şi câteva prevederi ce ţin de specificul acestei pieţe, partea privind sancţiunile este cvasi-identică pentru toate pieţele din administrarea SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL. Astfel, potrivit documentaţiei întocmite de conducerea srl-ului municipal, „abaterile vor fi notate şi sancţionate astfel: a) Prima abatere – avertisment scris; b) A 2-a abatere – Interzicerea desfăşurării oricăror activităţi comerciale pentru o perioadă de 30 de zile; c) A 3-a abatere – Interzicerea desfăşurării oricăror activităţi comerciale pentru o perioadă de 3 luni de zile; d) A 4-a abatere – Interzicerea desfăşurării oricăror activităţi comerciale pentru o perioadă de 12 luni de zile; e) A 5-a abatere – Interzicerea desfăşurării oricăror activităţi comerciale pe termen nelimitat în toate pieţele precum şi în Târgul Municipal Craiova”. Regulamentele precizează că sancţiunile pot fi acordate de către conducerea SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL, comisia de control numită prin decizia administratorului SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL, ori de către inspectorul de specialitate/inspectorul cu atribuţii de administrare de piaţă este însoţit de cel puţin un salariat al SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL.

Pomelnicul abaterilor pentru care tarabagiii pot fi excluşi din pieţe

INTEGRAL ÎN INDISCRET