Regulament nou de umflat amenzile la primăria Craiova – video

m sas comunitar Regulament nou de umflat amenzile la primăria Craiova   video poze

Documentul se află deocamdată la stadiul de propunere, fiind supus de edili dezbaterii publice şi postat în acest sens pe site-ul primăriei Craiova.

Viceprimarul Teodor Sas a prezentat ieri cu mândrie noile sancţiuni care îi pasc pe contravenienţii craioveni după eventuala aprobarea a noului regulament în consiliul local.

Amenzile merg până la 2500 de lei noi şi sunt supuse sancţiunii pecuniare acţiuni precum: „montarea suporţilor de uscat rufe în afara balcoanelor sau pe domeniul public al municipiului Craiova”;„aruncarea oricăror obiecte de la geamurile sau balcoanele apartamentelor în alte locuri decât cele special amenajate” (inclusiv scuturatul covoarelor intră sub incidenţa regulamentului – nr);„scăldatul si spălatul în fântânile arteziene, cismele si lacuri amenajate, pescuitul în lacurile aflate pe domeniul public (parcuri si grădini publice), precum si utilizarea suprafeţei îngheţate din cadrul lacurilor amenajate”;„oprirea si staţionarea vehiculelor de transport călători, cu masa totală mai mare de 3,5 to pe domeniul public al municipiului Craiova, în alte locuri decât cele special amenajate în acest scop”.

“Potrivit regulamentului, vor fi sancţionaţii cu amendă şi conducătorii auto care blochează trotuarele sau intrarea în diferite instituţii, în aceste cazuri putând fi dispusă şi ridicarea autovehiculelor respective. Tot cu amendă va fi sancţionată şi comercializare autovehiculelor pe domeniul public şi studiem în acest caz şi posibilitatea ridicării vehiculelor cu pricina”, a declarat viceprimarul Teodor Sas.

Noul regulament prevede şi interdicţia pentru căruţe, anunţată deja de edili.

„Constituie contravenţie si se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 –
1.500 lei pentru persoane fizice accesul si deplasarea în municipiul Craiova cu
vehicule cu tracţiune animală, cu animale de povară, de tracŃiune sau de călărie, precum si cu animale izolate sau în turmă”, prevede regulamentul supus dezbaterii publice.

Proiect de Regulament