Refluxul juriştilor din birourile electorale de circumscripţie. 8 preşedinţi şi locţiitori declară forfait de alegeri

prefectura cj dolj 1 Refluxul juriştilor din birourile electorale de circumscripţie. 8 preşedinţi şi locţiitori declară forfait de alegeri poze

După aglomeraţia de la tragerea la sorţi au început retragerile preşedinţilor şi locţiitorilor de birouri electorale de circumscripţie. 

Potrivit reprezentanţilor prefecturii Dolj, nu mai puţin de 8 preşedinţi sau locţiitori de birou electoral şi-au anunţat retragerea din funcţie, la doar câteva zile de la tragerea la sorţi care a avut loc la sediul Tribunalului Dolj în data de 13 aprilie.

Cauzele invocate au fost, în cele mai multe cazuri, “motivele personale”, bursa pariurilor din palatul administrativ craiovean dând ca sigur faptul că “demisionarii” şi-au reevaluat apetitul pentru supravegherea alegerilor după ce s-au trezit repartizaţi în circumscripţii prea îndepărtate de localitatea de domiciliu.

Trebuie spus că la tragerea la sorţi din 13 aprilie au fost desemnaţi 224 de preşedinţi şi locţiitori ai birourilor electorale de circumscriptie dintr-un total de peste 550 de jurişti care şi-au oferit serviciile. Locurile rămase libere la conducerea birourilor de circumscripţie vor fi ocupate, tot prin tragere la sorţi, cu ghinioniştii tragerii trecute.

Iată cum arată deocamdată lista cu preşedinţii şi locţiitorii de birouri electorale pentru cele 111 circumscripţii electorale din Dolj, constituite în vederea alegerilor locale din 10 iunie.

LINK Lista cu sediile şi numerele de telefon ale birourilor electorale de circumscripţie din Dolj, plus preşedinţii şi locţiitorii care le conduc