Redescoperim gospodăria țărănească, în atelierul Micul artist popular, pe urmele bunicilor

 

DSC 0818 Redescoperim gospodăria țărănească, în atelierul Micul artist popular, pe urmele bunicilor poze

 

Consiliul Judeţean Dolj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj şi masterande ale Facultății de Litere din cadrul Universităţii din Craiova: Corina Matei, Camelia Bănică, Irina Matei organizează, în perioada martie – mai 2017, ateliere de creaţie populară pentru copiii Centrului social multifuncțional “Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei, în cadrul proiectului “Micul artist popular, pe urmele bunicilor”.

atelierul Micul artist popular pe urmele bunicilor2 1 Redescoperim gospodăria țărănească, în atelierul Micul artist popular, pe urmele bunicilor poze

Atelierele se vor desfășura de două ori pe lună, în zilele de 13 și 27 martie, 10 și 24 aprilie, 8 și 22 mai 2017, în intervalul orar 14:00 – 15:00, în Galeriile “Cromatic”, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.

 

În cadrul atelierelor, copiii vor învăța să confecționeze păpuși din pănuși, să aducă elemente ale gospodăriei țărănești în pictură pe scoarță de copac, să lucreze cu materiale oferite cu generozitate de natură.

 

Proiectul “Micul artist popular, pe urmele bunicilor” a fost demarat în anul 2015 și a constat în derularea mai multor serii de ateliere în Galeriile “Cromatic” sau în școli din Craiova, care au mediat întâlnirea copiilor cu îndeletnicirile satului traditional. Aceștia au devenit la rândul lor meșteri iscusiți în transformarea scoarței de copac, frunzelor, pănușilor, boabelor de grâu sau porumb, a usturoiului, în simboluri ale artei tradiționale. De asemenea, au făcut cunoștință cu versul și cântecul popular și au legat prietenii minunate cu echipa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și cu voluntarii care s-au implicat în proiect: Corina Matei, Camelia Bănică, Irina Matei, Claudia Elena Constantin, Roxana Bobină, Narcis Trăistaru.