Rectificare de buget de 7,2 miliarde pentru plata alegerilor locale

primaria craiova fatada Rectificare de buget de 7,2 miliarde pentru plata alegerilor locale poze

Primăria Craiova îşi rectifică bugetul pentru a prevedea sumele necesare plăţii indemnizaţiilor şi cafelelor pentru preşedinţii, locţiitorii şi membrii din birourile electorale. 

Edilii craioveni pun la bătaie suma totală de 7, 2 miliarde de lei vechi, care reprezintă contravaloarea indemnizaţiei şi a normei de hrană pentru preşedinţii, locţiitorii şi membrii secţiilor de votare, precum şi a informaticienilor şi personalului auxiliar care au asigurat buna desfăşurare a alegerilor locale.

Aceştia beneficiază, potrivit legii, de o indemnizaţie de 85 sau, după caz, 65 de lei pe zi, plus o sumă de 10 lei pe zi pentru “băuturi răcoritoare, cafea şi gustări”, sumele urmând a fi asigurate din bugetele locale. Cum primăria Craiova nu avea prevăzute în buget sumele respective, banii sunt alocaţi abia acum, la aproape o lună de la finalizarea scrutinului.

Alegerile locale recent încheiate costă bugetul local 7, 2 miliarde, din care 6 miliarde de lei vechi pentru indemnizaţii, iar 1,2 miliarde pentru “răcoritoare, cafea şi gustări”.

“La fundamentarea cheltuielilor cu alegerile locale se are in vedere ca au
functionat 168 sectii de votare cu 168 presedinti,168 loctiitori , la fiecare sectie de votare cate doua persoane la serviciul de paza – in total 336 persoane si cate 9 membri la fiecare cele 168 sectii de votare- in total 1511 membri.
De asemenenea, la Biroul Electoral Central au participat 1presedinte, 1
loctiitor presedinte, 8 membri, 21 angajati statistica si 11 angajati ai ministerului de interne”, arată raportul întocmit de funcţionarii primăriei.