Record de audienţă în Piaţa Mare. Peste 20.000 de oameni la Zilele Recoltei

zilele recoltei piata centrala craiova1.jpg1 Record de audienţă în Piaţa Mare. Peste 20.000 de oameni la Zilele Recoltei poze

Festivităţile organizate de SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL cu ocazia Zilelor Recoltei au adunat sâmbătă şi duminică, în Piaţa Centrală din municipiu, peste 20.000 de craioveni.
Comercianţi au profitat de această ocazie pentru a-şi etala şi a oferi spre vânzare cele mai de seamă produse ale lor: de la fructe şi legume de sezon, la brânzeturi, miere, dulceţuri, fructe uscate, ori preparate tradiţionale din carne. N-au lipsit de pe tarabe coşurile şi buchetele de flori, dovlecii, murăturile, ori clasicul „salam oltenesc”, aşa cum este poreclit prazul, leguma noastră tradiţională.
Şi pentru că o asemenea sărbătoare n-ar fi fost completă fără un meniu tradiţional, participanţii la festivităţile de Zilele Recoltei au avut posibilitatea să servească mici, sarmale sau alte preparate specifice româneşti şi să ciocnească un pahar de vin, sau chiar de must proaspăt, în timp ce ascultau melodii din folclorul românesc, cântate de soliştii Ansamblului „Maria Tănase”: Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Cristian Bănăţeanu, Marius Măgureanu, Ciri Mayer, Aneta Şişu, Manuela Motocu, Marcu Nicolici şi Mariana Ionescu Căpitănescu, acompaniaţi de orchestra condusă de maestrul Nicu Creţu.
„În acest an, cu recolte bogate, ne-am propus şi cred că am şi reuşit să creăm în Piaţa Centrală din Craiova o sărbătoare în ambianţa specifică de toamnă românească. Rafturile şi galantarele au fost pline cu produse, la loc de frunte aflându-se cele româneşti. Pentru că Zilele Recoltei tocmai asta înseamnă, o sărbătoare a muncii depuse peste an de producătorii agricoli, dar şi ocazia oferită acestora de a-şi desface produsele în pieţele noastre, către craioveni. Ţin să le mulţumesc pe această cale tuturor celor care şi-au adus aportul la reuşita acestor festivităţi – de la producători şi comercianţi, la craiovenii care au profitat de această ocazie şi s-au simţit bine, ascultând muzica autentică şi încingând hore în Piaţa Centrală. Nu în ultimul rând, le mulţumesc invitaţilor noştri de la Ansamblul „Maria Tănase”, fără de care Zilele Recoltei n-ar fi putut avea autenticitatea care ne-am dorit-o”, a declarat Cătălin RESCEANU, Directorul General al SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL.