Reabilitare termică de DNA în Craioviţa Nouă – video

reabilitare craiovita Reabilitare termică de DNA în Craioviţa Nouă   video poze

Primăria a scos de la aparate firma care a tăiat moţul reabilitării blocurilor, craiovenii aşteaptă DNA-ul sub igrasia de pe tavane. 
Municipalitatea craioveană a renunţat la firma care trebuia să reabiliteze termic primele opt blocuri din Bănie. În urma reabilitatorilor a rămas doar igrasia din tavane şi gaura din buzunarele proprietarilor de apartamente, care s-au văzut şi cu banii daţi şi cu blocurile făcute vraişte de constructorii aleşi de primărie.

reabilitare craiovita 1 Reabilitare termică de DNA în Craioviţa Nouă   video poze

Locatarii blocului 64 din Craioviţa Nouă se pot lăuda după un an întreg de reabilitare, doar cu banii daţi, cu hârtia consumată pe reclamaţii şi cu mucegaiul care a acoperit democratic şi nediscriminatoriu tavanul tuturor apartamentelor de la ultimul etaj. Sătui de muncitorii firmei cu reabilitarea, craiovenii aşteaptă acum salvarea de la procurorii DNA, care au avut prilejul recent să audieze pe larg întreaga epopee a chiştocului de reabilitare soldat cu un mega-eşec la Craiova.

reabilitare craiovita 2 Reabilitare termică de DNA în Craioviţa Nouă   video poze
Răspunsul primăriei la reclamaţiile proprietarilor de apartamente din Craiova, intraţi cu chiu cu vai în programul naţional de reabilitare termică numai pentru a experimenta pe propria piele bătaia de joc plătită de la buget şi din propriul buzunar, a venit tardiv, după mai bine de un an în care craiovenii au suportat metoda originală de reabilitare termică aplicată la Craiova. Locatarii asociaţiei de la Aeriport şi cei din blocul 64 din Craioviţa Nouă ţipă de un an împotriva firmei care executa reabilitarea termică şi a primăriei care-o supraveghea ca pe propria odraslă.

reabilitare craiovita 3 Reabilitare termică de DNA în Craioviţa Nouă   video poze

La mai bine de un an de la începerea reabilitării termice la Craiova şi la luni bune de când a început să plouă cu reclamaţii, primăria Craiova rupe relaţiile cu firma care s-a ocupat de lucrări şi îi anunţă pe proprietarii de apartamente că trebuie să mai aştepte încă o licitaţie  şi încă o firmă de construcţii ca să se vadă cu apartamentele reabilitate. Municipalitatea anunţă chiar că va demara procedura pentru recuperarea prejudiciilor, de parcă nu ar fi avut, pe ântreaga perioadă de derulare a contractului, un diriginte de şantier care, cel puţin prin fişa postului, era de veghe la cheltuirea banului public.

reabilitare craiovita 4 Reabilitare termică de DNA în Craioviţa Nouă   video poze

“După expirarea contractului cu firma care realiza reabilitarea termică la bl.64 din Craioviţa Nouă, datorită incapacităţii acesteia de a continua lucrările, colaborarea s-a întrerupt, iar lucrările vor fi terminate de un alt executant. În acest sens urmează să se desfaşoare procedura de achiziţie publică. După ce se vor termina lucrările şi se va stabili valoarea prejudiciului vor începe procedurile legale pentru recuperarea daunelor de la firma care nu şi-a onorat contractul”, a declararat purtătorul de cuvânt al primărirei, Carme Licu. Reamintim că reabilitarea termică a debutat la Craiova în decembrie 2009, teermenul iniţial până la cae trebuiau realizate lucrările fiind stabilit în luna mai 2009. Contrractul a fost prelungit succesiv până în 2010, când primăria Craiova a binevoit să recunoască dezastrul pe care l-a patronat timp de un an.

reabilitare craiovita 5 Reabilitare termică de DNA în Craioviţa Nouă   video poze

Locatarii blocului 64 din Craioviţa Nouă, care au reclamat de altfel gafele constructorilor âncî din vara anului trecut, au destule de povetit despre experienţa primei reabilitări termice la Craiova. După ce I-au lăsat luni bune  cu acoperişul acoperit de polistiren fixat cu pietre, constructorii au revenit în peisaj. Au dat jos polistirenul de pe terasa blocului şi au acoperit acoperişul cu folie, vopsită pe alocuri în portocaliu. În afara comentariilor cu tentă politică a locatarilor, proprietarii au de furcă acum şi cu igrasia, fenomen pe care nu l-au cunoscut până acum în blocul realizat ăn timpul regimului comunist. Toate apartamentele de la ultimul etaj al blocului 64 din Craioviţa Nouă sunt afectate. Asta deşi constructorii de la Vego Max I-au fericit cu o folie; “care se foloseşte la piscine”. De piscină pe acoperiş cum au numai potentaţii nu au avut parte locatarii, care au cărat cu găleata apa de pe acoperiş, ursind în sinea lor atâţia ani de puşcărie câte găleţi au cărat de pe acoperiş constructorilor şi dirigintelui de şantier desemnat de  primărie. Acum igrasia înfloreşte fără excepţie la ultimul etaj al blocului 64, deşi nu fusese semnalată deloc înainte ca blocul să intre în reabilitare termică.

reabilitare craiovita 6 Reabilitare termică de DNA în Craioviţa Nouă   video poze

Locatarii bloclui 64 din Craioviţa Nouă, sătui de explicaţii şi scuze din partea autorităţilor locale, au făcut plângere inclusiv la DNA pentru a-şi găsi dreptatea. Procurorii DNA sunt chemaţi să descurce iţele reabilitării termice din Craioviţa, după ce prprietarii apartamentelor au depus plângere cerând verificarea întregii operaţiuni şi urmărirea penală a celor care I-au lăsat şi cu banii luaţi şi cu igrasie în casă. “E o bătaie de joc cum nu s-a mai pomenit. Cei de la firmă au venit şi au făcut o lucrare, pe care ei o numesc reabilitare termică, dar care putea fi făcută, chiar mai bine, cu oameni luaţi de pe stradă. Pur şi simplu şi-au bătut joc: una dintre faţade a fost placata cu polistiren peste cărămida ornamentală, aveau contract să termine lucrarea în 150 de zile, dar probabil au înţeles că au la diposziţie 150 de ani, că nu au finalizat nici până acum, au pus folia asta portocalie fixată în cuie pe acoperiş, de au umplut toate apartamentele de la ultimul etaj de igrasie. Într-un cuvânt au lucrat cum numai în cărţile de basme şi poveşti s-a maai văzut. O asemenea prostie numai cu concursul primăriei Craiova se putea întâmpla, Chiar mă întreb cum se pot pregăti să reabiliteze termic zeci sau sute de blocuri, când ei nu au fost în stare să dea gata opt scări de bloc într-un an. Noi am făcut plângere şi la DNA, să vină să verifice ce s-aîntâmplat cu această reabilitare, pentru că credem că cineva şi-a bătut joc şi de banii n oştri şi de banii de la buget”, a declarat Florică Pituţ, unul dintre locatarii blocului 64 din Craioviţa Nouă.