VIDEO / Reabilitare finalizată la Muzeul Olteniei. Ion Prioteasa: E peste aşteptări!

prioteasa receptie muzeul olteniei 029 VIDEO / Reabilitare finalizată la Muzeul Olteniei. Ion Prioteasa: E peste aşteptări! poze

Lucrările de reabilitare a clădirii vechi a secţiei de Istorie – Arheologie a Muzeului Olteniei s-au încheiat. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa şi colegii din administraţia judeţeană au efectuat azi recepţia. 

“Deşi mă feresc de obicei să folosesc cuvinte mari, trebuie să apun că luăm parte la un moment istoric, moment în care redeschidem pentru public, într-o stare excepţională, una dintre cele mai frumoase clădiri din Craiova. E ceva deosebit, e peste aşteptările noastre. Ţin să mulţumesc directorului Mihai Fifor pentru implicare, doamnei Marilena Bogheanu, directoarea ADR SV Oltenia, prin care au ajuns la noi fondurile europene necesare şi constructorilor, care, pot să spun acum la finalul lucărilor, s-au dovedit a fi de top. Este încă o investiţie în cultură a consiliului judeţean, aşa cum am făcut şi cu Casa Băniei, cu aripa nouă a muzeului Olteniei şi cum se întâmplă şi cu Muzeul de Artă.  A ieşit la lumină o clădire deosebit de frumoasă şi care, cred eu, prin aspect şi prin dotare, nu este cu nimic mai prejos decât muzeele Apusului”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

 

Reabilitarea de la Muzeul Olteniei a fost finanţată din fonduri europene, în cadrul unui proiect cu valoare totală de peste 270 de miliarde de lei vechi, lucrările executate de firma craioveană Recon durând aproximativ 20 de luni.

“A fost o muncă deosebit de dificilă, constructorii au avut de reparat mai multe probleme adunate în timp în această clădire veche, însă eforturile au meritat. Am câştigat spaţii de expunere, în condiţiile unui microclimat propice conservării exponatelor, iar odată cu redeschiderea acestei secţii vom vedea un nou mod de organizare a muzeului. Ţin şi eu să mulţumesc în mod deosebit domnului preşedinte Prioteasa, unul dintre puţinii, dacă nu singurii preşedinţi de CJ care au decis să sprijine cultura. Dacă nu mă credeţi, luaţi la pas judeţele ţării şi vedeţi unde mai găsiţi investiţii de asemenea vcalibru în instituţiile de cultură şi o clădire de muzeu nou construită”, a declarar directorul Muzeului Olteniei, Mihai Fifor.