Re-start pentru Piața 1 Mai. CLM Craiova ar putea aproba, joi, contractul de concesiune

 

Aprobarea contractului de concesiune pe 15 ani pentru cei aproximativ 1240 de metri pătrați pe care ar urma să fie realizată noua piață figurează pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de joi, 28 ianuarie. 

Proiectul de hotărâre este la a doua tură pe masa aleșilor locali după ce, anul trecut, a fost retras de executivul primăriei, în urma dezbaterilor aprinse din plenul CLM.

La câteva luni distanță și după cteva runde de negociere suplimentare cu firma desemnată câștigătoare a licitației, noul draft al contractului de concesiune intră din nou la vot în CLM.

Ptorivit proiectului, societatea care se angajează să edifice noua piață din cartierul 1 Mai va plăti o redevență lunară de 14 lei pe metru pătrat către municipalitate, având și obligația de a obține pe cheltuială proprie proiectul tehnic și autorizația de construire, la pachet cu toate avizele necesare.

Conctractul dintre municipalitate și concesionar încetează, potrivit proiectului supus aprobării CLM, dacă firma respectivă nu obține autorizația de construire și nu dă drumul la lucrări în termen de un an, sau dacă nu finalizează investiția în termen de 24 de luni.