Răzbunare cu nume predestinat. Prioteasa: Portocalii trag în noi cu măsura 322 – video

m prioteasa mana Răzbunare cu nume predestinat. Prioteasa: Portocalii trag în noi cu măsura 322   video poze

Şeful CJ şi al PSD Dolj cere rejucarea şi arbitru străin la meciul finanţărilor pentru comunităţile locale, acuzând puterea că a împărţit bani doar regiunilor “portocalii”. 

Iniţiativa lui Ion Prioteasa vine după ce doar 2 din cele 62 de proiecte depuse de comunele judeţului Dolj pentru finanţare pe măsura 322 au primit undă verde de la Bucureşti. Guvernul a umblat cu măsuri duble, schimbând criteriile de selecţie chiar în timpul evaluării, susţine şeful Cj Dolj.
“Semnalul de alarmă pe care l-am tras de-a lungul timpului se confirmă. Fiind vorba de bani foarte mulţi, au fost, bineînţeles, şi interese foarte mari şi chiar teama noastră a fost că nu se va delibera cu toată transparenţa distribuirea acestor bani pe localităţi. Într-adevăr, în acest moment s-a întâmplat. Judeţul Dolj, din cele 62 de proiecte depuse, are numai două aprobate, respectiv cel de la Ghidici şi al comunei Negoi. Este o bătaie de joc, pentru că pe timpul desfăşurării acestei evaluări a apărut un document prin care li se cerea celor care evaluau să treacă 14 puncte în plus pentru cei care au avut relaţii cu ONG-uri, ceea ce nu s-a specificat în ghidul care a apărut pe site-ul instituţiei”, a declarat Prioteasa.

Preşedintele CJ Dolj spune că se va adresa primului ministru şi Comisiei Europene împreună cu colegii din celelalte judeţe ale Olteniei, la rândul lor discriminate, pentru a cere verificarea procesului de evaluare a proiectelor depuse pe măsura 322, acuzând puterea că pedepseşte comunităţile din regiune pentru votul anti-Băsescu de la ultimele alegeri prezidenţiale.
“Am avut o discuţie cu majoritatea preşedinţilor de consilii judeţene din regiunea Oltenia şi am stabilit cu ei să redactăm o scrisoare prin care ne adresăm premierului şi Comisiei Europene, întrucât dorim să se revadă toate aceste evaluări, deoarece s-a încălcat legea şi regiunile de dezvoltare care au o orientare portocalie au câştigat proiecte foarte importante. Va fi un scandal foarte mare, la nivel de ţară. Aş ruga să suprapuneţi harta cu zonele în care s-au câştigat alegerile prezidenţiale şi cele care au obţinut acum proiecte, să vedeţi ce iese. Practic, judeţul Dolj şi regiunea Oltenia sunt condamnate pe criterii politice. Bătălia pe care o ducem noi este pentru toate localităţile, indiferent de culoarea politică a primarilor”, a mai spus Prioteasa.