Războiul rece a început între primăria Craiova şi vânzătorii de îngheţată de pe Calea Unirii

m sas tramvai Războiul rece a început între primăria Craiova şi vânzătorii de îngheţată de pe Calea Unirii poze

Doar doi comercianţi de îngheţată rezistă eroic pe granitul dintre Minerva şi Palace, iar municipalitatea încearcă să scape de amândoi.


Motivul, potrivit viceprimarului Sas nu e numărul mare al maşinilor de îngheţată de pe Unirii, ci mulţimea de doritori care bat la uşile primăriei pentru a cere acord pentru fix aceeaşi activitate pe fix acelaşi amplasament. Şi cum municipalitatea nu a găsit până acum o metodă să trieze cererile a decis să elimine din centru şi cele două maşini de îngheţată existente. “Problema e că avem foarte multe cereri pentru eliberarea unui acord în vederea amplasării unor maşini de îngheţată pe Calea Unirii. Cred că avem înregistrate la această oră peste o sută, toate în aceeaşi zonă şi nu avem cum motiva faptul că aprobăm pentru doi sau pentru zece şi îi respindem pe toţi ceilalţi”, a spus Sas. Viceprimarul susţine că afluxul de vânzăttori de îngheţată ar fi necesitat organizarea unei licitaţii pentru atribuirea câtova amplasamente de pe Unirii, în nici un caz însă atât de multe câte solicităti a primit primăria. “Nu e vorba de comercianţi care deţin spaţii de alimentaţie publică şi vor să scoată o maşină de îngheţată în faţa magazinului, pentru că în asemenea caz nu ar fi nici un fel de problemă. Pur şi simplu vor doar să vândă îngheţată pe Calea Unirii. Probabil că problema s-ar fi putut tranşa printr-o licitaţie, dar cred că acum e cam târziu pentru o asemenea procedură”, a declarat Sas.
Edilul spune că, de fapt şi de drept, nici măcar unul dintre cei doi comercianţi stradali de îngheţată de pe Calea Unirii nu are acceptul primăriei pentru o asemenea activitate. “Unul dintre ei avea un acord, obţinut în luna ianuarie. Noi am reziliat acel acord, dar respectivul ne-a dat în judecată şi lucrurile s-au blocat până la soluţionarea litigiului. Celălalt nu are nici un fel de act şi cu el am luat măsuri, fără rezultat însă. Noi îl amedăm în fiecare zi cu sume între 2 şi cinci milioane de lei vechi, dar nu s-a clintit de acolo”, a mai spus Sas.