Războiul absenţelor. Edilii craioveni se caută la catalog

prioteasa olguta Războiul absenţelor. Edilii craioveni se caută la catalog poze

Pedeliştilor din CLM li se scurg ochii după Olguţa, problema lipsei primarului de la şedinţa de consiliu de astăzi fiind aprig dezbătută de consilierii locali. 

Cel care a deschis subiectul a fost consilierul democrat-liberal Marian Vasile, care s-a arătat supărat că nu-şi poate formula interpelările chiar în prezenţa Liei Olguţa Vasilescu, care nu a participat la şedinţa consiliului local de astăzi. “Mi-aş fi dorit să mă adresez direct doamnei primar. Din păcate observ că nu participă la şedinţa de astăzi. Văd că şi-a făcut un obicei din a absenta din plenul CLM”, a spus Vasile.

Acesta a fost contrat de viceprimarul Cristina Calangiu, care l-a îndemnat pe pedelist să dea dovadă de “obraz subţire” şi să-i transmită personal primarului nemulţumirile. “Vă rog să vă abţineţi de la a ataca o persoană care nu este de faţă. Vă întâlniţi destul de des cu doamna primar ca să-i puteţi spune personal ce vă nemulţumeşte”, a spus Cristina Calangiu.

Consilierul PSD Sorin Manda a venit imediat la susţinere, luându-l şi el în vizor pe Marian Vasile. “Apropo de obrazul subţire, pot să-l informez pe domnul consilier Marian Vasile că la şedinţele comisiei în care este membru a adunat până acum 17 absenţe, deci cred că ar trebui să fie ultimul care aduce în discuţie acest subiect”, a spus Manda.

Marian Vasile a fost însă şi el susţinut instantaneu de jumătate din colegii săi din CLM, mai precis de consilierul Dan Cherciu: “Consilierii nu sunt plătiţi pentru şedinţele la care absentează. Mă întreb dacă acelaşi lucru este valabil şi pentru doamna primar”.

Secretarul Nicoleta Miulescu a pus punct dezbaterii pe absenţele edililor, elucidînd şi misterul absenţei Olguţei Vasilescu de la şedinţa de azi a CLM. “Primarul nu este obligat să participe la şedinţele CLM. În ceea ce priveşte ziua de astăzi, doamna primar are delegaţie. Nu este prezentă pentru că participă la Bucureşti la o întâlnire pe tema masterplanului de deşeuri”, a spus Nicoleta Miulescu.