RAT îşi dublează flota de la “Ridicări auto”

m masina ridicari auto RAT îşi dublează flota de la Ridicări auto poze

Primul “cadou” pe 2011 pentru şoferii craioveni. Regia locală de transport mai cumpără două autospeciale pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. 

RAT a scos la licitaţie un contract de achiziţie publică pentru două autospeciale de ridicări. Valoarea acestuia este de 280.000 de euro, mai mult decât dublu faţă de cel prin care regia a făcu rost anul trecut de două asemenea maşini nou-nouţe. Motivul este potrivit directorului Marinel Florescu acela că RAT Craiova achiziţionează de această dată două autospeciale mari, prevăzute cu platformă, pentru a mări ritmul ridicărilor de pe străzile Craiovei. Maşinile aflate acum la dispoziţia RAT fac faţă, dar la limită, jeep-urilor parcate neregulamentar, iar în situaţia în care şoferii au “proasta inspiraţie” să tragă frâna de mână după ce parchează neregulamentar, oamenii regiei sunt obligaţi să folosească pentru tractarea autoturismelor un sistem suplimentar care reduce viteza de deplasare la 10-15 kilometri pe oră.

“Achiziţionarea unor autospeciale cu platformă ne va permite să ne mişcăm mult mai repede şi să creştem ritmul ridicărilor”, spune Florescu, potrivit căruia investiţia în maşinile cu pricina s-a dovedit profitabilă. Fiecare din cele două autospeciale achiziţionate anul trecut de către RAT generează încasări de aproximativ 7000 de euro pe lună pentru regie, rata de leasing corespunzătoare reprezentând aproximativ un sfert din această sumă.