RAT, drum barat la aeroportul Craiova – video

autobuz RAT, drum barat la aeroportul Craiova   video poze

Craiovenii care circulă cu avionul sunt prea puţini şi prea bogaţi pentru a merita un autobuz care să-i lase şi să-i ia din faţa aeroportului, susţine primarul Antonie Solomon, care şi-a trimis la plimbare un consilier local PD-L care propusese o staţie a RAT la aeroport.

“Am o solicitare pentru Regia Autonomă de Transport. Nu cunosc foarte exact situaţia orarului din prezent al autobuzului nr. 9. Însă sugestia mea este ca acest orar să fie acordat inclusiv cu orarul curselor de avion care aterizează sau decolează de pe aeroportul din Craiova. Sunt convins că toţi am călătorit în alte locuri şi am văzut cât de bine e organizat transportul călătorilor care merg spre sau se întorc de la aeroport.Deocamdată avem o singură cursă regulată, care decolează de pe aeroport. Rugămintea mea este ca orarul să fie organizat astfel încât cei care pleacă dimineaţa să poată ajunge în timp util, la fel la întoarcere, după-amiază, să fie preluaţi. Iar către cei de la CJ, care sunt proprietarii acestui aeroport, să gândească, dacă nu au făcut-o deja, ca în actuala parcare să fie amenajată o staţie, astfel încât autobuzul să poată trage în dreptul terminalului de plecări şi sosiri”, a spus consilierul PD-L Dan Cherciu în şedinţa consiliului local municipal.

Propunerea lui Cherciu nu i-a produs lui Solomon decât “ilaritate”,  primarul PDL dând repede verdictul: “niciodată”, argumentat în stil propriu. “Persoanele despre care vorbiţi sunt trei la număr. Acele persoane care au bani de avion au şi bani de taxi şi maşini personale. Deci, niciodată nu va fi un traseu. Ştiu că, înainte, cei de la Tarom aveau un autobuz care-i ducea pe călători până la sediul agenţiei din centru. Dar, ca să deviem traseul pentru trei călători – şi nici nu ştiu de unde să-i luăm pe aceşti trei călători – că, vezi Doamne, dimineaţa avem un avion la ora şase, care duce la Timişoara, cred că este o treabă care produce ilaritate!”, a spus Solomon.