RAT Craiova, cu 25 de creditori pe urme

m marinel florescu pensionari RAT Craiova, cu 25 de creditori pe urme poze

Regia locală de transport e în cursă contracronometru cu furnizorii: cinci au dat-o în judecată, alţi 20 stau la rând. 

RAT a intrat în 2010 cu restanţe cumulate către furnizori de aproximativ 35 de miliarde de lei vechi. Facturile cu scadenţa depăşită au adus regiei cinci noi procese cu furnizorii care ţin să-şi recupereze banii, iar numărul litigiilor ameninţă să crească exponenţial, mulţi alţi parteneri comerciali ai regiei notificând deja conducerea că au de gând să meargă în instanţă pentru recuperarea debitelor.

Marinel Florescu, proaspăt instalat în fruntea regiei locale de transport a dezvăluit problemele financiare cu care se confruntă unitatea la şedinţa comisiei de buget finanţe a consiliului local municipal. Luat la întrebări de consilierii locali, directorul general al RAT a făcut un scurt bilanţ al problemelor cu furnizorii. “Avem restanţe la plata furnizorilor de aproximativ 3,5 milioane de lei noi. Nu este vorba despre furnizorul de combustibil, ci, în principal, de furnizorii d epiese de schimb pentru vehiculele noastre”, a spus Florescu.

Directorul general al RAT a precizat că unitatea va fi nevoită să se descurce în instanţă cu furnizorii care încearcă să-şi execute creanţele, numărul celor care dau regia în judecată crescând de la o zi la alta. “Din evidenţa pe care am primit-o la instalarea în funcţie, avem deja cinci societăţi comerciale care ne-au dat deja în judecată. În plus, la sediul regiei au mai ajuns alte 11 notificări dela furnizoiri care ne anunţă că au de gând să meargă în instanţă pentru a-şi recupera banii”, a spus Marinel Florescu. Afirmaţia datează din ziua de joi a săptămânii trecute. Între timp, situaţia s-a mai schimbat, dar nu în bine. Contactat telefonic ieri, Marinel Florescu a completat lista creditorilor cu chef de procese ai regiei cu încă 9 societăţi. “Acum sunt în total 20 de notificări. Ştiu că pare un număr mare, dar având în vedere totalul partenerilor comerciali ai regiei, reprezintă doar o mică parte. Cifra de 35 de miliarde nu reprezintă totalul facturilor pe care le avem de achitat, ci doar suma celor care au depăşit scadenţa. Sperăm ca, prin măsurile pe care le vom lua, să reuşim să diminuăm aceste restanţe”, a mai spus Florescu.