RAT Craiova a intrat în era electronică – video

dinca rat RAT Craiova a intrat în era electronică   video poze

Regia autonomă de transport a prezentat astăzi proiectul “Modern” şi au prezentat noutăţile aduse de acesta: carduri de călătorie, validatoare electronice, automate de bilete, autobuze urmărite prin GPS şi cu camere video.

Proiectul European are o valoare totală de 2,7 milioane de euro, derulându-se în Craiova şi în alte trei oraşe din Italia, Portugalia şi Spania.şi se află în acest moment la jumătatea perioadei de implementare, edilii craioveni mizând pe îmbunătăţirea considerabilă a condiţiilor de călătorie.

rat modern RAT Craiova a intrat în era electronică   video poze

RAT Craiova se va alege de pe urma proiectului cu 10 autobuze echipate să ruleze cu combustibil bio-diesel, alte 80 de autobuze şi 27 de tramvaie dotate cu calculator de bord şi validatoare electronice, plus 15 mijloace de transport şi 10 staţii de călători monitorizate video. În Craiova au fost amplasate 10 automate de bilete care permit şi încărcarea cardurilor de călătorie, operaţiunea putând fi efectuată însă şi la 20 dintre tonetele regiei până la finalizarea proeictului.

Punctul forte al modernizării îl constituie sistemul de e-ticket-ing, care permite printre altele o gestionare mai eficientă a mijloacelor de transport ale RAT.

Reprezentanţii regiei au prezentat ziariştilor şi viceprimarului Mărinică Dincă şi modul de funcţionare al dispozitivelor montate pe vehiculele RAT şi al automatelor din staţiile de călători.
http://www.youtube.com/watch?v=_hrME6zBh0U
În staţiile dotate cu panouri electronice, călătorii vor putea afla timpul rămas până la sosirea următoarei curse. În plus, vatmanii de pe tramvaiele RAT vor putea obţine prioritate de trecere din telecomandă, în trei dintre intersecţiile de pe traseu.