RAT Craiova a dat drumul la tramvaie

IMG 20431 RAT Craiova a dat drumul la tramvaie poze

RAT SRL a repus azi în circulație tramvaiele după finalizarea lucrărilor de reabilitare la calea de rulare și la firul de contact. 

Tramvaiele care circulă prin Craiova fac parte din lotul de 12 unități reabilitate prin forțe proprii de societatea craioveană și împodobite cu imagini reprezentative pentru oraș. Conducerea regiei a pus însă la cale și un tur inaugural pe ruta Depou – Ford, jumătate cu un tramvai „pe stil vechi”, jumătate cu unul reabilitat.

IMG 2030 RAT Craiova a dat drumul la tramvaie poze

„Eu zic că diferența nu e doar ușor sesizabilă, e chiar consistentă. Noi am reabilitat aceste tramvaie cu 10.000 de euro, în condițiile în care Timișoara a făcut-o cu 400.000 de euro. Am preferat decât să facem investiții foarte mari în reabilitări, mai bine să luăm tramvaie noi, dar nici nu puteam să lăsăm cetățenii Craiovei să circule în condițiile pe care le-ați văzut și dvs. atunci când am circulat cu un tramvai nereabilitat. Aceste tramvaie vor avea durata de viață de un an, până când se vor termina licitațiile pentru tramvaiele noi pe care dorim să le achiziționăm pe fonduri europene. Este vorba de zece tramvaie noi și 50 de autobuze. De asemenea, pe fonduri UE mai sunt prinse încă un tronson de linie de tramvai, care nu s-a reabilitat, și depoul de la RAT”, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu, după călătoria cu tramvaiul RAT.

IMG 2049 RAT Craiova a dat drumul la tramvaie poze

Șeful SRL-ului municipal de transport, Sorin Manda, spune că tramvaiele reabilitate vor avea în curând și AC, societatea demarând procedura de achiziție publică în acest sens.