RAT Craiova a dat drumul la noul sistem de e-ticketing

 

Noul sistem a fost lansa ieri de RAT SRL în prezența conducerii executive a primăriei Craiova, câteva zeci de vehicule ale societății de transport fiind dotate pentru început cu echipamentele necesare.

„Începând de astăzi RAT Craiova implementează sistemul de e-ticketing. Treptat, în următorii ani, vor dispărea în totalitate vechile bilete și abonamente de hârtie și vor fi înlocuite cu cartele reîncărcabile, magnetice și bilete electronice. Sistemul include și afișarea în toate stațiile de tramvai sau autobuz a timpilor de așteptare precum și a liniilor ce deservesc respectiva stație. În perioada următoare Primăria Craiova o să achiziționeze un număr de minim 30 autobuze hibrid și 17 tramvaie finanțate din fonduri UE precum și 30 autobuze euro 6 prin contractul cu BERD. În paralel, RAT Craiova urmează să achiziționeze și ei alte 10 autobuze. Astfel, transportul public în Craiova o să devină unul modern, de calitate”,  a spus primarul Mihail Genoiu.

Potrivit managerului RAT Craiova, Marcel Tănăsescu, noul sistem va opera, pentru început, în paralel cu cel clasic.„Acesta este primul pas în implementarea, pe mijloacele de transport în comun, a ticketing-ului. Pentru început, vor fi 75 de mijloace de transport în comun dotate cu acest sistem, dar urmează alte 15 autobuze şi 12 tramvaie care vor intra în acest program. Trecerea, procedura în sine, nu va fi foarte simplă, de aceea, până când lumea se obişnuieşte, se va merge în paralel, între 10 și 16 luni, cu ambele sisteme”, a declarat Marcel Tănăsescu

„Am fost director aici și trebuie să spun că lipsa unui asemenea sistem o consideram una dintre marile mere regrete. Mă bucur că echipa de la RAT a adus la bun sfârşit acest proiect. Am fost aici şi ştiu cum s-a muncit. Suntem în punctul în care putem vorbi despre un sistem modern, performant”, a precizat, la rândul său, administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.