Răsturnare de situație la Craiova Super Rally

 

Bogdan Duma depășește timpul record înregistrat în 2021 de Jerome France și obține victoria la Craiova Super Rally. Locul secund este ocupat de Leo Borlovan, podiumul fiind completat de Vali Porcișteanu. Astfel, clasamentul final aduce doi juniori în fruntea clasamentului etapei.

Vremea ploioasă a adus o răsturnare de situație în timpul manșelor de concurs, astfel încât favoriții etapei Jerome France, Mihai Leu și Costel Cășuneanu au fost nevoiți să parcurgă traseul prin ploaie. Având în vedere faptul că majoritatea concurenților au reușit să parcurgă prima manșă de concurs pe asfalt uscat, clasamentele Craiova Super Rally au fost complet diferite față de etapele din acest sezon.

La Categoria 1 Monoposturi, Leo Borlovan a câștigat cu un timp de 3:18.502, urmat de Jerome France și Mihai Leu. În ceea ce privește Categoria 2 Autoturisme, Bogdan Duma a obținut cu 5 secunde mai puțin față de locul secund, Vali Porcișteanu, locul al treilea fiind ocupat de juniorul Andrei Dună. Victoria juniorilor a fost felicitată de către favoriții Mihai Leu, Costel Cășuneanu și Jerome France, aceștia recunoscând talentul și îndemânarea piloților tineri.

În Clasamentul GT, Alexandru Șchiopesc a dominat podiumul, Mihai Beldie fiind nevoit să parcurgă manșele de concurs cu probleme tehnice.

În clasamentul echipelor, VPRacing Team formată din Bogdan Duma și Vali Porcișteanu a cumulat 40 puncte, urmată de GP24 Racing Team (Leo Borlovan și Emil Ghinea), podiumul fiind completat de echipa UniCredit Leasing Super Rally Team(Andrei Dună și Mihai Leu).

Craiova Super Rally nu ar fi fost posibilă fără sprijinul sponsorilor și partenerilor. Organizatorii doresc să mulțumească Primăriei și Consiliului Local Municipal Craiova – parteneri ai evenimentului. De asemenea, clubul sportiv AMC Racing – AMC Curse transmite mulțumiri și către Superbet, Popescu și Asociații, Kiss FM, United Media și Vitamin Aqua pentru toată susținerea în organizarea acestei etape.

Următoarea etapă de super rally se va desfășură la București în perioada 30 septembrie – 1 octombrie, pe circuitul stradal din zona Bulevardului Kiseleff.

Clasament Clase Clasament Echipe Clasament Open