Răspunsul PNL la scrisoarea lui Băsescu: Ţineţi-vă bocancii acasă!

m voicu mihai Răspunsul PNL la scrisoarea lui Băsescu: Ţineţi vă bocancii acasă! poze

Preşedintele PNL Dolj şi purtătorul de cuvânt al liberalilor, Mihai Voicu, a criticat demersul lui Traaian Băsescu, care a solicitat Parlamentului dezbaterea moţiunii în week-end. 

“Este pentru a nu ştiu câta oară când preşedintele intră cu bocancii peste Parlament. Nu este admisibil ca domnul preşedinte să se considere şeful a tot ce mişcă în această ţară şi nu trag speranţe că-şi va modera poziţia, însă este o depăşire clară a atribuţiilor sale constituţionale. Convocarea celor două camere reunite ale Parlamentului în ziua de marţi, a fost adoptată în birourile reunite ale celor două camere în unanimitate, cu votul reprezentanţilor PDL, cu votul doamnei Roberta Anastase. Nu a existat nicio contestaţie sau dezbateri sau poziţii contrare deciziei de a fi convocată şedinţa marţi Convocarea este perfect regulamentară şi constituţională. Ideea de a număra zile în orice fel am dori, este inutilă. Pentru că textul constituţional spune că moţiunea de cenzură se dezbat după trei zile de la citire. Ca să eliminăm orice confuzie cu privire la termenul «după», dacă termenul ar fi fost limitativ s-ar fi folosit «în cel mult». Deci diferenţa este clară între «după» şi «în cel mult» încât nu se pune problema să numărăm nişte zile, ci trebuie să vedem doar dacă au trecut trei zile. O discuţie inutilă”, a declarat Mihai Voicu.

Deputatul de Dolj spune că dezbaterea provocată de Băsescu cu privire la data la care ar trebui dezbătută moţiunea de cenzură este irelevantă din moment ce aceasta se adoptă prin Hotărâre a Parlamentului, act inatacabil.  “Hotărârile Parlamentului nu se pot ataca la Curtea Constituţională, în general. Aşa scrie şi în Constituţie, dar şi în legea de organizare a Curţii Constituţionale. Hotărârile Parlamentului nu se pot contesta, de acea adoptarea moţiunii făcându-se printr-o hotărâre, nu poate fi contestată”, a precizat Mihai Voicu.