Rareș Bogdan, city break liberal la Craiova, pe traseul Piața Centrală – „Piața Mârșeu”

  1. IMG 4445 Rareș Bogdan, city break liberal la Craiova, pe traseul Piața Centrală   „Piața Mârșeu” poze

Candidatul liberal i-a amenințat pe Dragnea și pe pesediști cu bătaia. Orban a detaliat metoda: Dați-le peste fund!.

Liberalii și-au adus sâmbătă la Craiova candidatul de pe primul loc al listei pentru euro-parlamentare, Rareș Bogdan, care a abandonat statutul de vedetă TV pentru reveni în PNL. Însoțit de președintele Ludovic Orban, de liderul PNL Dolj Ștefan Stoica și de Marian Jean Marinescu, candidatul de pe locul X al listei PNL, Bogdan și-a început turul craiovean cu o vizită în Piața Centrală din Craiova.

Delegația liberală a fost în general bine primită. Mai ales Rareș Bogdan, care a împărțit în stânga și în dreapta flori, selfiuri și autografe pe pliantele distribuite de escortă.

Ceva mai ginionist a fost Orban, care, printre strângeri de mână și urări de bine, a mai încasat și câteva șicane din partea oltenilor ieșiți la cumpărături. Fie pe tema prestației ca ministru al Transporturilor, fie legate de peripețiile cu DNA: „Vă luați de aștia că nu fac autostrăzi. Păi matele n-ai fost ministru la Transporturi? Ai făcut?” „Cum e aia dom președinte: Cine sare nu ia condamnare?”.

Liderul PNL a parat din mers înțepăturile în timp ce convoiul liberal străbătea piața.

În a doua parte a zilei, liberalii au organizat și un miting pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu”, locația fostei piețe „Mârșeu”, unde și-au prezentat candidații la alegerile europarlamentare și s-au întrecut în discursuri anti-PSD. De tratament special au beneficiat Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu, liderii filialei județene și a celei municipale a PSD, recent căsătoriți, care au fost menționați de mai toți vorbitorii. Rareș Bogdan i-a numit „Olguța și Olguțul”, în timp ce liderul de la Olt, Gigel Știrbu i-a alintat cu apelativul „familia Bundy”.

Rareș Bogdan a avut și o ofertă „de nerefuzat” pentru liderul PSD Liviu Dragnea: „De aici, din mijlocul Olteniei, o să-i fac o ofertă de nerefuzat lui Liviu Dragnea: Dragnea, timpul tău a expirat, retrage-te până nu e prea târziu, vei mânca o mamă de bătaie cu partidul tău, de n-o să vă reveniți 20 de ani. Am venit în PNL să câștigăm acestei alegeri și să îngenunchem PSD”.


Președintele PNL a intrat mai în amănunt în ceea ce privește „bătaia” care ar trbeui administrată PSD, în momentul în care s-a referit la ziarele expediate de social-democrați prin poștă, în perioada anterioară. „Folosiți aceste ziare să aprindeți focul în sobă, folosiți-le atunci când mergeți ….. acolo unde mergem fiecare dintre noi, folosiți-le  pentru a le da peste fund pesediștilor dacă au tupeul să vină să vă bată la ușă cu minciuni”, a spus Orban, în fața a câtorva mii de liberali adunați la Craiova din toate județele Olteniei.

Liderul liberal a avut câteva cuvinte de mobilizare – avertizare și pentru proprii activiști: „Am încredere în primarii PNL, deși știu ce fac pesediștii, cum stau toată ziua la ușa lor, cum le promit marea cu sarea, doar-doar i-or convinge să nu facă acum campanie pentru PNL. Vă asigur că avem în fiecare localitate, chiar și în cazul în care un primar ar ceda, echipe care sunt în stare să învingă PSD. Și vă mai spun ceva: Nu iert și nu uit. În bătălie, trădătorii sunt pedepsiți. Pe loc, fără proces. Și toți cei care nu vor fi alături de noi vor suferi de pe urma trădării lor”.