Raportul lui Georgescu: Mai marii CJ Dolj, “aparent” pe mână cu greviştii

m georgescu dolj Raportul lui Georgescu: Mai marii CJ Dolj, aparent pe mână cu greviştii poze

Comisia de analiză post-grevă instituită de prefect a făcut bilanţul grevei generale: legea respectată pe alocuri, iar unii şefi de instituţii bănuiţi de colaborare cu sindcaliştii. 

Potrivit raportului întocmit de comisie, din cele 220 de  unităţi de învăţământ din Dolj verificate, doar în 158 a fost declanşată greva, cu menţiunile de rigoare în privinţa respectării prpocedurii stabilite de lege. “În ceea ce priveşte notificările depuse de sindicate la nivelul unităţilor de învăţământ, din cele 158 în care a avut loc greva, doar în 65 existau aceste notificări înregistrate la unităţi, în timp ce pentru restul de 93 au fost depuse dar nu înregistrate la unităţi. Din cele 158 de unităţi în grevă, la 133 s-a respectat procentul de 50 la sută privind participarea la grevă, în timp ce la 25 nu s-a respectat”, se arată în raportul comisiei.

În domeniul sanitar, comisia a conchis că, deşi sindicaliştii nu au respectat întru totul prevederile legale, s-a asigurat la toate unităţile medicale desfăşurarea activităţii, cu cel puţin o treime din personal.

Mai rău sunt încondeiaţi atât greviştii cât şi şefii de la CJ Dolj, pe care raportul comisiei înfiinţate de prefect îi acuză de “colaborare aparentă” pe timpul grevei generale de la sfârşitul lunii trecute. “În acest caz am avut de a face, pe lângă o confuzie gravă între grevă generală – grevă de solidaritate şi cu o aparentă colaborare a conducerii instituţiei cu membrii de sindicat, lipsind astfel aceste mişcări de protest de cele două elemente constitutive ale unei acţiuni conflictuale”, se arată în raportul comisiei, înfiinţate la iniţiativa Prefecturii Dolj.