Radu Preda: RAT Craiova îşi plăteşte datoriile şi a trecut pe profit – VIDEO

Picture 005 phixr Radu Preda: RAT Craiova îşi plăteşte datoriile şi a trecut pe profit   VIDEO poze

Şeful regiei locale de transport spune că unitatea dă semne de însănătoşire financiară la un an de la schimbarea conducerii în administraţia locală. 

La un an de la alegerile locale din 2012, directorul RAT Craiova anunţă că unitatea din subordinea consiliului local a trecut pe profit şi îşi achită datoriile acumulate în anii anteriori.

preda1.jpg1 Radu Preda: RAT Craiova îşi plăteşte datoriile şi a trecut pe profit   VIDEO poze

Radu Preda spune că plusul, nesperat în urmă cu cu un an, a fost adus în vistieria regiei craiovene de creşterea numărului de călători, dar şi din economiile înregistrate de angajaţii regiei la consumul de combustibil.

“Vreau să vă spun că RAT Craiova îşi plăteşte datoriile. În fiecare lună achităm sume importante către furnizorii noştri, care au dovedit în mare parte înţelegere şi ne-au eşalonat datoriile, către bănci, cât şi către bugetul de stat sau bugetul local. Faţă de situaţia de la care a plecat în urmă cu un an regia, putem constata că lucrurile au o evoluţie pozitivă, drept dovadă că, pe primele şase luni ale acestui an, am trecut pe profit. În prima jumătate a anului am înregistrat un profit operaţional de aproximativ 3, 5 miliarde de lei vechi. Nu e o sumă enormă, dar cred că e îmbucurătoare pentru că arată o schimbare în bine. Observăm, la nivelul acestui an, o creştere cu 10-13 la sută a vânzărilor de bilete faţă de lunile corespunzătoare ale anului trecut şi sperăm ca această evoluţie să se menţină. În plus, unitatea a înregistrat faţă de anii precedenţi şi economii importante la consumul de combustibili. În primele şase luni ale anului am realizat o economie la carburanţi de 50 de tone”, a declarat Radu Preda.