Radu Preda a mai scos la soare două tramvaie reabilitate – „Craiova Maxima” și „Parcul Romanescu”

rat tramvaie 1 Radu Preda a mai scos la soare două tramvaie reabilitate   „Craiova Maxima” și „Parcul Romanescu” poze

Șeful RAT Craiova a prezentat azi primarului Lia Olguța Vasilescu ultimele două produse ieșite din mâinile angajaților regiei locale de trasnsport. 

Vehiculele reabilitate circulă deocamdată doar prin depoul RAT, în așteptarea finalizării lucrărilor la linia de tramvai, dar sunt deja lăudate în avans de reprezentanții regiei, siguri că craiovenii vor simți saltul calitativ odată ce tramvaiele vor fi redate călătorilor.

rat tramvaie 2 Radu Preda a mai scos la soare două tramvaie reabilitate   „Craiova Maxima” și „Parcul Romanescu” poze

„Noi zicem că arată și se comportă în trafic cu totul și cu totul altfel de cum sunt obișnuiți craiovenii sau cum arătau în urmă cu un an. Asistăm acum la finalizarea investiției de la linia de tramvai, probabil toată flota nostră de tramvaie o să fie modernizată și o să arate exact ca acestea, pentru că proiectul nostru ”Transport public de calitate în municipiul Craiova” cuprinde atât componenta de autobuze – și suntem în perioada de finalizare a licitației de autobuze – cât și cea pentru linia de tramvai, care este una dintre cele mai eficiente și mai productive componente ale activității RAT Craiova cu care sperăm să surprindem în mod plăcut craiovenii, în condițiile în care tramvaiele sunt refăcute și modernizate integral cu o sumă care sfidează orice concurență: costurile noastre sunt sub 40.000 de lei, cam de aproape 20 de ori mai puțin față de alte municipalități din țară. La Timișoara se preconizează a se dezvolta un proiect similar, dar cu o sumă între patru și opt miliarde de lei, adică ceea ce noi facem pentru toate tramvaiele. De un an și jumătate RAT Craiova a reușit să treacă peste perioada în care pierdea bani lună de lună și să producă un profit, ceea ce scutește municipalitatea craioveană de alte investiții sau acoperirea unor pierderi”, a declarat directorul general al RAT Craiova, Radu Preda.

rat tramvaie 3 Radu Preda a mai scos la soare două tramvaie reabilitate   „Craiova Maxima” și „Parcul Romanescu” poze

După primul tramvai, reabilitat în urmă cu câteva luni și decorat cu însemnele campaniei „Craiova – capitală culturală europeană – 2021”, cele două prezentate azi sunt decorate cu autocolant cu imagini ale „Craiovei Maxima” și ale Parcului Romanescu, aspectul vehiculelor  și costul reabilitării fiind pe placul edilului șef.

„Vreau să-i felicit pe cei de la RAT. Cele două tramvaie prezentate azi arată chiar mai bine decât primul, ceea ce nu credeam că este posibil. Imaginile sunt din orașul nostrum, cred că și celelalte vor fi la fel de frumoase. Am înțeles că încearcă să le alungească botul ca să semene un pic cu locomotiva de la Softronic. Între Timișoara și Craiova este sesizabilă diferența de bani, și oricine poate să vadă, chiar și cei care nu vor să vadă asta cu prea multe aprecieri la adresa noastră. Arată frumos, se comportă mult mai bine în traffic, sunt mai silențioase, mobilierul pe interior este complet schimbat. Atunci când vor ieși pe șină, craiovenii se vor bucura și ei, la rândul lor, de un transport public de calitate așa cum cu toții ni-l dorim. Cred că de luna viitoare putem să semnăm déjà contractul cu firma care va câștiga licitația pentru autobuze, deci undeva în această vară ar urma să avem 50 de autopbuze noi, care suplinesc deocamdată absența tramvaiului”, a spus Lia Olguța Vasilescu.