Radu Berceanu demolează parţial Hotel Jiul, dar zice că-l creşte la loc într-un an

m berceanu morisca Radu Berceanu demolează parţial Hotel Jiul, dar zice că l creşte la loc într un an poze

După ce a coordonat în câteva rânduri ca ministru Inspectoratul de Stat în Construcţii, Radu Berceanu s-a apucat de demolări la bătrâneţe. Este vorba despre o parte din Hotel Jiul din Craiova, la care ex-preşedintele PDL Dolj s-a recunoscut în sfârşit patron după ieşirea din politică.

SC Jiul SA a obţinut în urmă cu câteva zile de la primăria Craiova mai întâi certificatul de urbanism, apoi autorizaţia pentru “demolarea parţială” a Hotel Jiul.

aut demolare Radu Berceanu demolează parţial Hotel Jiul, dar zice că l creşte la loc într un an poze

Autorizaţia de demolare se referă la o suprafaţă construită de 1500 de metri pătraţi, care, raportată la suprafaţa declarată în prezentarea hotelului de 2400 de metri pătraţi, ar reprezenta cam două treimi din imobilul de la km 0 al Craiovei. Ca să ne facem o idee despre amploarea “demolării parţiale”, lucrările sunt estimate în autorizaţia emisă de primărie la peste 4 miliarde de lei vechi.

Radu Berceanu spune însă că de demolat se demolează numai restaurantul de la Jiul, plus o serie de compartimentări interioare în restul hotelului, parte a procesului de reamenajare, anunţat deja de ex-liderul PDL.

“De demolat, în sensul pe care-l cunoaşte toată lumea, se demolează numai restaurantul, pentru că acolo vom construi o sală de conferinţe mai mare cu tot felul de dotări. În rest, nu e vorba de o demolare propriu-zisă, ci de o recompartimentare, adică unde erau două camere, o să rămână una singură, mai mare”, a precizat Berceanu.

hoteljiul Radu Berceanu demolează parţial Hotel Jiul, dar zice că l creşte la loc într un an poze

Hotelul de la KM O ar urma să câştige peste un an-doi şi unul-două etaje în înălţime. La două zile după autorizaţia de demolare, Jiul SA a obţinut şi certificatul de urbanism pentru lucrări de “reamenajare Hotel Jiul (corp A si B), supraetajare corp A de la S+P+4 la S+P+6, corp B de la S+P+4 la S+P+5 si extindere P, S+P, S+P+6+ET”, lucrări estimate de Berceanu la 6-7 milioane de euro, sumă pentru care spune că e în discuţii cu trei bănci din ţară.

“Mai există şi bănci care dau credite, dacă ai cu ce garanta. Ori eu garantez nu numai cu terenul şi hotelul, ci şi cu firmele AVI, cu apartamentele, cu mama şi cu tata, că toate mi-au cerut aşa ceva. Cred că vom finaliza discuţiile în termen de o lună”, a spus Berceanu.

Ex-ministrul spune că discută din postura de proaspăt hotelier cu reprezentanţii mai multor lanţuri internaţionale de profil a căror siglă s-ar putea regăsi pe Hotel Jiul după finalizarea reamenajărilor.

Reamintim că, pe toată perioada în care a activat în politică, Hotel Jiul nu a figurat vreodată în declaraţia de avere a lui Radu Berceanu, în care a fost trecut însă, an de an, un împrumut de 200.000 de dolari pe care senatorul de Dolj l-ar fi acordat lui Pompiliu Şelea, fostul administrator al Jiul SA.