Rablele primăriei, luate la bani mărunți: Tico – 71 de euro, Mercedes – 49 de euro, Dacia – 161 de euro, locul de parcare eliberat – neprețuit

 

rable 11 Rablele primăriei, luate la bani mărunți: Tico – 71 de euro, Mercedes – 49 de euro, Dacia – 161 de euro, locul de parcare eliberat – neprețuit poze

Dacă vreți să  vedeți cum arată un „merzan” la prețul unui plin de benzină și o Dacia de patru ori mai valoroasă decât acesta, dați fuga în autobaza RAT unde își ține primăria Craiova autoturismele ridicate de pe domeniul public. Edilii tocmai au primit evaluarea primului lot de vehicule, 30 la număr, estimate la un total de Logan la mâna a doua.

Potrivit legislației în domeniu și propriilor hotărâri de consiliu local, municipalitatea craioveană devine stăpâna mașinilor abandonate pe domeniul public sau privat al Craiovei, ai căror proprietari de drept nu răspund somațiilor repetate ale edililor de a evacua vehiculele. Până acum, trecerea autorismelor în proprietatea primăriei era doar o amenințare ipotetică, dar, în ultima perioadă edilii au mărit frcvența ridicărilor din cartiere, mai ales de când criza locurilor de parcare a devenit mai acută. Așa se face că la depoul RAT s-au adunat zeci și zeci de mașini, care urmează a fi valorificate. Primul pas în acest sens este însă trecerea acestora ca bunuri în domeniul privat al municipiului, care necesită, la rândul său, o evaluare prealabilă.

30 de mașini – 2500 de euro

Primul lot de asemenea vehicule supuse evaluării unei firme de profil, taman ce aterizează pe masa aleșilor locali la ședința din octombrie. Trebuie spus însă că, rezultatele evaluării sunt de-a dreptul sub ateptări. Niciuna dintre cele 30 de vehicule supuse evaluării nu reușește să depășească pragul psihologic de 200 de euro. Mai mult, majoritatea dintre ele, indiferent de marcă, se plasează cu mult sub această sumă. Ca idee, cea mai ieftină mașină din lot este, surprinzător un Mercedes, evaluat de evaluatorul primăriei la 49 de euro la cursul din luna septembrie, adică la 240 de lei.

Integral în INDISCRET