RAADPFL în “misiune de salvare”. S-a dat ordin de împrăştiere pentru arborii de la Teatru

copaci RAADPFL în misiune de salvare. S a dat ordin de împrăştiere pentru arborii de la Teatru poze

 

Angajaţii municipalităţii scot la plimbare copacii din spatele Teatrului Naţional Marin Sorescu, făcând loc muncitorilot care vor începe lucrul la parcarea subterană.

 

Operaţiunea e declarată una de “salvare”, de şefa Direcţiei Servicii Publice a primăriei Craiova, Delia Ciucă. “Nu se aruncă nimic, se recuperează totul! Începe execuţia parcării subterane de la Teatrul “Marin Sorescu”, iar noi Primăria Craiova, împreună cu regia noastră, RAADPFL, încercăm să salvăm toți copacii. Copacii sunt replantaţi în alte parculeţe, o parte din ei sunt transportaţi chiar cu macaraua”, spune aceasta.

 

pomi raadpfl craiova.jpg RAADPFL în misiune de salvare. S a dat ordin de împrăştiere pentru arborii de la Teatru poze

Directorul RAADPFL Craiova, Florin Lungu, precizează că arborii din Centru vor fi strămutaţi pe alte amplasamente, angajaţii regiei urmând să recupereze din spatele Teatrului şi pavimentul şi bordurile.

 

pomi raadpfl craiova.jpg 1 RAADPFL în misiune de salvare. S a dat ordin de împrăştiere pentru arborii de la Teatru poze

“Angajaţii din subordinea Primăriei Craiova au început mutarea pomilor din spatele Teatrului Naţional pentru a elibera zona în care urmează să se construiască o parcare subterană de 600 de locuri. Arborii sunt replantaţi in locaţii noi : parculeţul de la Madona Dudu, pe Calea Bucureşti, la Piaţa şi în staţia de autobuz de la Universitate, pe Calea Severinului în parculeţul de la Casa Tineretului. Se încearcă salvarea tuturor elementelor de vegetaţie din zonă, precum şi a pavimentului, bordurilor şi a celorlalte elemente de mobilier urban. Important este faptul că s-a reuşit replantarea unor copaci cu o circumferinţă de minim 20 cm grosime si cu rădăcini de un balot de 1,5-2m”, a declarat Lungu.

pomi raadpfl craiova.jpg 2 RAADPFL în misiune de salvare. S a dat ordin de împrăştiere pentru arborii de la Teatru poze