R.M.N., cel mai nou film în regia lui Cristian Mungiu, în prezența actorilor Marin Grigore și Alin Panc la Craiova Proiecție în cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc

 

 

R.M.N., cel mai nou film al regizorului Cristian Mungiu, va putea fi văzut într-o proiecție specială la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu, duminică, 26iunie, începând cu ora 21.30. Actorii Marin Grigore și Alin Pancvorfi prezențila eveniment, iar la finalul proiecției vor răspunde întrebărilor spectatorilor. Evenimentul are loc în cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc, iar intrarea este liberă.

RMN poster sp 70x100 Craiova copy 1 438x624 R.M.N., cel mai nou film în regia lui Cristian Mungiu,  în prezența actorilor Marin Grigore și Alin Panc la Craiova  Proiecție în cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc poze

R.M.N. spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.Regizorul Cristian Mungiu descrie filmul ca fiind „o poveste despre raportul dintre vremurile de odinioară – percepute ca fiind mai de încredere pentru că ne deveniseră familiare – și vremurile actuale, resimțite ca haotice. Este deopotrivă o poveste despre auto-amăgirea generată de un set de valori europene care rămân mai degrabă un deziderat decât o împlinire. Este o poveste despre intoleranță și discriminare, despre prejudecăți, stereotipuri, autoritate și libertate, o poveste despre lașitate și curaj, despre individ și mase, despre destinul personal versus cel colectiv. Este, de asemenea, o poveste despre supraviețuire, despre sărăcie, despre frică și un viitor neliniștitor”.

După premieramondială de la Festivalul de Film de la Cannes, în publicațiile internaționale au apărut și primele recenzii elogioase:„Secvențe discrete, de o claritate și o densitate uluitoare, cu o rigoare a construcției camuflată de spontaneitatea prezentării”, „Film complex, atât de încărcat de idei, încât te-ai aștepta ca preocuparea pentru estetică să nu fie o prioritate, dar R.M.N. este de o frumusețe aproape neverosimilă” notează Jessica Kiang în Variety. „R.M.N. este o explorare fascinantă, foarte umană, a multiplelor probleme cu care se confruntă România” apreciază Jordan Mintzer în The Hollywood Reporter.Ca urmare a primirii avute la Cannes, a criticilor și reacțiilor preponderent favorabile și de regulă polemice, R.M.N. a fost bine primit și de distribuitori, fiind achiziționat spre difuzare pâna la încheierea festivalului în peste 40 de țări.

Eveniment organizat de Casa de Cultură ”Traian Demetrescu” și Voodoo Films.

Spectatorii din Craiovavor putea vedea filmul pe marele ecran și vor avea ocazia să se întâlnească cu actorii Marin Grigore și Alin Panc la proiecția de duminică, 26 iunie, începând cu ora 21.30.Intrarea este liberă.

Filmul îi are în rolurile principale pe Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu și Orsolya Moldován. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu. Filmările au fost realizate în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din județul Alba, dar și în alte localități din Transilvania.

Sinopsis: În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de iubita lui din tinerețe pe care arde să o revadă (Csilla). Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.

R.M.N.este distribuit din 3 iunieîn România de Voodoo Films. Trailerul poate fi văzut pe: https://www.youtube.com/watch?v=Q9bjpg20EmA&t=17s

Mai multe detalii puteți găsi și pe:
www.facebook.com/RMNfilmul

www.voodoofilms.ro/rmn

 

Filmul este produs de către Mobra Films (The Sisters Brothers, La Civil) și coprodus de către Why Not Productions (I, Daniel Blake, Deephan), Wild Bunch International (Titane), France 3 Cinema și Le Pacte din Franța, Les Films du Fleuve (Belgia), Filmgate Films și Film i Väst (Suedia), cu sprijinul Canal+, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei din România și susținut de Eurimages.

Partener: Centrul Național al Cinematografiei

Partener media: Europa FM

Partener local: Casa de Cultură Traian Demetrescu