“Puterea” Olgutei Vasilescu de a schimba Filantropia

Untitled 1 copy Puterea Olgutei Vasilescu de a schimba Filantropia poze

Transformarea radicala a spitalului “Filantropia” vine ca o gura de oxigen pentru viitoarele mamici care, de voie, de nevoie, erau obligate sa nasca intr-un spital de stat. Investitiile consistente nu fac altceva decat sa ofere o siguranta in plus mamicilor care aleg sa isi aduca pe lume copii la Filantropia.
De ce sa nu recunoastem, pana mai de curand, spitalul nu era vazut cu ochi buni, din cauza conditiilor infecte ce erau oferite pacientelor. Medicii or fi facand ei tot ce le statea in putinta, dar cand erai inconjurata, tu, ca mamica, de “mizerie” de nedescris nu puteai decat astepti, ispasita, sa parasesti unitatea spitaliceasca cu pricina.

Nu prea mi-a fost dat sa vad cum paciente, cu zambetul pe buze, se bucura de fiecare data cand se uita in jurul lor si vad conditii, ca la carte, intr-un spital de stat din Craiova. Tot la fel de rar mi-a fost dat sa vad cum medici si asistente, de la clinica de hematologie, a aceluiasi spital, se stransesera dis de dimineata la o cafea pentru a “barfi”, tot cu zambetul pe buze, despre conditiile pe care le va oferi de acum Filantropia.

Daca mergi zilele astea la Filantropia, buna dispozitie domina intreg spitalul. Probabil asa ar trebui sa se intample peste tot, cine stie …

“Vinovata” de toate aceste investitii este Olguta Vasilescu, primarul din Banie. O fi vina ei, n-o fi vina ei, clar este ca dorinta acesteia de a schimba ceva in sistemul sanitar din Craiova incepe sa dea roade. Mai intai clinica de copii de la Parcul Romanescu, acum maternitatea de la Filantropia. Poate ce-i care citesc aceste randuri si nu au copii sau au nascut in conditii de lux sau au beneficiat de conditii speciale (pile) la nastere nu vor intelege aceste randuri. Aceeasi reactie o vor avea probail si cei care nu au ajuns cu copii, pana acum ceva timp, in clinica de la Parcul Romanescu, insa cei ca mine vor intelege. Vor intelegle importanta acestor investitii si “puterea” cuiva de acolo de “sus” de a dori sa ajute, sa schimbe ceva.
Si daca tot vedem ca acum se poate, imi pun si eu o intrebare simpla: acum cativa ani de ce nu s-a putut? acum cativa ani altora de ce nu le-a pasat? Raspunsul ar putea fi oricare, insa eu, ca mamica il gasec pe acesta: probabil, cineva, acolo “sus”, nu avea nimic de castigat in directionarea unor sume consistente, anual, catre Filantropia.

Sa ne auzim cu bine Olguta Vasilescu, caci mai sunt multe schimbari de facut in Craiova!