PSD Dolj: Social-democratele craiovene au lansat proiectul “Mame speciale pentru copii speciali”

ofsd.jpg PSD Dolj: Social democratele craiovene au lansat proiectul Mame speciale pentru copii speciali poze

Miercuri, 15 ianuarie 2013, în prezenţa preşedintelui PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a preşedintelui PSD Craiova, primarul Lia Olguţa Vasilescu, a secretarului PSD Craiova, Radu Preda, şi a preşedintelui OFSD Dolj, Daniela Tarniţă, OFSD Craiova a lansat proiectul “Mame speciale pentru copii speciali”.

Organizatorii şi-au propus ca prin acţiunile lor să sprijine mamele copiilor cu nevoi speciale şi să le ofere momente de respiro în vederea realizării unor activităţi de investigare a stării de sănătate a mamelor, de îngrijire a aspectului fizic şi, nu în ultimul rând, de divertisment având în vedere că starea lor de sănătate şi condiţia psihică sunt cele mai imporatnte condiţii pentru că, atât copilul cu nevoi speciale, cât şi întreaga familie să beneficieze de o viaţă normală.

Un alt obiectiv este acela de constientizarea a familiei, a prietenilor, a angajatorilor, a societătiii a faptului că ei reprezintă cea mai importantă resursă în continuarea acestui proiect. De asemenea prin acest proiect se urmăreşte ca mamelor implicate în proiect să li se ofere şansa de a socializa, de a împărtăşi bucuriile, necazurile, reuşitele şi experienţele comune care le leagă, şansa să înveţe împreună să facă faţă situaţiilor speciale cu care se confruntă în această luptă continuă, posibilitatea de a se forma profesional într-o activitate care le permite să fie permanent în preajma copilului.

«În urmă cu câteva luni două mămici m-au vizitat la Sala Polivalentă pentru a cere aprobarea în vederea strângerii de fonduri pentru copiii cu nevoi speciale în cadrul competiţiilor sportive. Am observat atunci că de pe chipul acestor femei lipsea acea lumină reflectată de un surâs sau de licărirea aceea a privirii alimentată de pacea interioară. Aceste mame nu mai aveau în priviri nici un semn de bine pentru că ele nu mai existau pentru ele, existau doar pentru copiii lor speciali. Le-am întrebat dacă ar dori să lase, măcar pentru câteva ore, grija lor în grija altor persoane suport, dacă ar dori să participe la un proect prin care un prieten să le ofere timp pentru ele, pentru un moment de respiro, un moment în care să aibă timp să se gândescă la ele, la sanatatea lor. Aşa a luat naştere proiectul “Mame special pentru copii speciali”. Ne dorim să sprijinim aceste femei speciale pe cât posibil, să le facem conştiente de ele însele, să le oferim un moment de respiro, să le răsfăţăm, să le facem să zâmbească şi să atragem atenţia familiilor, prietenilor, colegilor, vecinilor că pot ajuta un copil cu nevoi special prin ajutorul oferit mamei sale. Femeile social –democrate din Craiova vor fi lângă aceste doamne speciale cu sprijin moral, dar şi practic în sensul că, pe lângă implementarea activităţilor care dau şansă vieţii active şi sprijină sănătatea pentru mama copilului cu nevoi special, vom prelua anumite sarcini, astfel încât, mamele să beneficieze de timpul necesar pentru a participa la activităţile oferite prin acest proiect», a declarat preşedintele OFSD Craiova, Aurelia Filip.

Preşedintele PSD Craiova, primarul Lia Olguţa Vasilescu, le-a felicitat pe femeile social-democrate craiovene pentru această iniţiativă, şi le-a rugat ca relaţia cu mamele speciale să nu se oprească la finalul proiectului: “Vă felicit pentru proiect. E prima oară când cineva se gândeşte şi la mamele care au copii cu nevoi speciale. De fiecare dată, în preajma sărbătorilor ne aducem aminte de copii, de bătrâni, dar nimeni nu se gândeşte la aceste femei minunate care şi-au dedicat toată viaţa pentru creşterea acestor copii şi ei minunaţi şi speciali. Nu puteam rata un eveniment într-adevăr special, cred că este prima dată când o organizaţie de femei se gândeşte la un astfel de proiect, şi sper din toată inima să nu se oprească aici, să continue pe viitor, să creăm o legătură cu aceste doamne speciale şi să le ajutăm cânt mai mult de acum înainte în tot ceea ce au de făcut”.

Deputatul Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, a spus că nici el nu putea să rateze un astfel de eveniment special, afirmând totodată că organizaţiile de femei sunt un adevărat motor pentru partid. “Ştiu ce se întâmplă la nivelul organizaţiei de femei şi felicit toate doamnele implicate în proiect. Din punctul meu de vedere, în afară de structura organizatorică sunteţi cel mai important motor pe care îl avem şi nu pot decât să vă încurajez să dezvoltaţi în continuare tot ceea ce aţi început. Sunt lucruri minunate pe care le vedem la organizaţia de femei. Dacă ne uităm şi la ce s-a întâmplat de Crăciun, majoritatea evenimentelor au fost de la PSD care s-a gândit de sărbători la familii nevoiaşe, la copii, şi nu ne oprim aici. Cred că sunt câteva mii de copii la care s-a ajuns la sfârşitul anului, în mare parte prin grija organizaţiei de femei, ceea ce este un lucru lăudabil. Vă încurajez, sunt alături de dumneavoastră, şi dacă n-aţi ajuns să cereţi sprijin la mine înseamnă că v-aţi descurcat singure, ceea ce este de nota 10”, a spus preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

Beneficiarii direcţi ai proiectului “Mame speciale pentru copii speciali” sunt 60 de mame ale copiilor cu nevoi speciale din municipiul Craiova.

Parteneri: Designer Andreea Dogaru, Centrul Medical Amaradia, Prima Medical, Cabinet Medical Hipocrate Dr.Mia Dan, CMI Craioveanu George Remus, CMI Mihaela Raducanu, Cabinet Dent-Andre SRL, Print Golden, Salon Estetic, New Visage Salon, Salon Radu Badea, SC Gablex- Cost SRL, C.A.S. Dolj, New Skin, Sala Polivalentă Craiova, Opera Naţională Craiova, Filarmonica Oltenia, Mediaphoto, CSM Craiova, Iulia Lup Oriflame

Parteneri media: Ediţie Specială, Micapi, Tv Oltenia, Radio Horion, Oltenasul, 3TV, Digi24, GTV, Lupa, ESTV, Oltenia News, Craiova Forum, Punct Ochit, Ponturi Despre, Indiscret.

Biroupresă PSD Dolj