PSD Dolj: Ponta a ales Craiova pentru următoarea trilaterală cu premierii Bulgariei şi Serbiei

ponta arafat aeroport 9 PSD Dolj: Ponta a ales Craiova pentru următoarea trilaterală cu premierii Bulgariei şi Serbiei poze

Prezent vineri, 07 martie 2014, în Bulgaria, la Ruse, la întâlnirea trilaterală cu omologii săi bulgar, Plamen Oresharski, şi sârb, Ivica Dačić , Victor Ponta, premierul României şi preşedintele PSD a ţinut să sublinieze într-o declaraţie de presă că cele trei ţări din această regiune „pot da dovadă de prietenie, de colaborare, de parteneriat şi de stabilitate, adică exact de ceea ce zona de est a Europei are atât de mare nevoie în acest moment”, spunând de asemenea că îşi doreşte întâlniri mai dese în această formulă şi cu rezultate concrete.

Nu în ultimul rând, am lansat o invitaţie oficială pentru cele două guverne partenere, vecine şi prietene României de a învăţa şi de a folosi experienţa altora, şi anume de a instituţionaliza cooperarea noastră. M-am referit în discuţiile cu cei doi prim-miniştri la un exemplu pozitiv al unor alte ţări, Grupul de la Vişegrad, cum este numit. Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, în ultimii 20 de ani, au dat dovadă de colaborare regională instituţionalizată. Toate cele patru ţări au intrat în Uniunea Europeană, toate cele patru ţări au o poziţie comună care le face mai puternice. Or, noi trebuie să folosim această experienţă pozitivă, să arătăm că niciodată în Uniunea Europeană România nu are de câştigat dacă pierde Bulgaria sau Bulgaria dacă pierde România şi că, mai ales dacă suntem trei în acest parteneriat, Serbia se va integra mai repede în Uniunea Europeană şi toate cele trei ţări vor avea o voce mai puternică pe plan regional şi pe plan european”, declarat premierul României, Victor Ponta.

Primul ministru Victor Ponta a anunţat şi primul oraş în care va avea loc următoarea întâlnire cu cei doi oficiali, şi anume municipiul Craiova, situat la aceeaşi distanţă şi de Belgrad, şi de Sofia, şi de Bucureşti, un motiv în plus fiind iubirea şi susţinerea declarate de acesta pentru proiectul Craiova Capitală Culturală Europeană 2021: „M-am uitat pe hartă şi am găsit, sper, locul cel mai bun în care în cursul acestui an să ne întâlnim la nivelul şefilor de guverne şi să instituţionalizăm această relaţie între noi. Oraşul care este la aceeaşi distanţă şi de Belgrad, şi de Sofia, şi de Bucureşti este un oraş pe care eu îl iubesc foarte mult, Craiova, aşa încât am lansat deja invitaţia, cât mai curând, în formula şefilor de guvern, să ne întâlnim la Craiova şi să instituţionalizăm un grup care să reprezinte interesele regionale şi europene ale celor trei ţări, un cadru formalizat şi instituţionalizat de colaborare. Sunt convins că acest mod de a avansa în relaţiile noastre va fi în beneficiul Serbiei, Bulgariei şi României în egală măsură, popoarelor noastre, şi putem în acest fel să arătăm ca trei ţări prietene şi vecine care au o voce comună, o voce pur europeană, o voce de stabilitate şi de dezvoltare de care avem toţi nevoie”.

Municipiul Craiova este pregătit pentru astfel de evenimente, toate lucrările şi eforturile administraţiei publice locale din ultimul timp îndreptându-se în acest sens.

 

Birou presă PSD Dolj