PSD Dolj: Mihai Fifor la seminarul privind regionalizarea al MDRAP

 

Senatorul PSD Mihai Fifor, secretar al Comisiei pentru administrație publică, organizarea teritoriului și protecția mediului din cadrul Senatului României, va participa la seminarul privind procesul de regionalizare-descentralizare organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu sprijinul Consiliului Europei.
Seminarul se va desfășura miercuri, 10 aprilie 2013, cu începere de la ora 17:30 și joi, 11 aprilie 2013, cu începere de la ora 14:30 la Sala de Consiliu a Institutului Național de Statistică, din București.
La eveniment vor participa reprezentanți ai Consiliului Europei din partea Poloniei, Franței, Slovaciei și Italiei, reprezentanți ai Parlamentului României, precum și ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Senatorul PSD Mihai Fifor a declarat că regionalizarea României este, în fond, un proces care va duce la optimizarea relațiilor dintre cetățeni și autoritatea publică centrală.
“Prin regionalizarea României, guvernul dorește în primul rând creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene și reducerea birocrației, o boală patologică a sistemului nostru, care, până acum, nu a avut remediu. De asemenea, ne propunem să optimizăm accesul cetățeanului la informație, să înlesnim relația dintre cetățean și instituțiile statului. O altă componentă importantă a regionalizării o reprezintă armonizarea relațiilor interinstituționale, care, în momentul de față, nu funcționează la parametrii pe care ni-i dorim.
Ne bucurăm că partenerii europeni sunt alături de noi în acest demers. Experiența statelor europene, precum Franța și Polonia, în domeniul regionalizării este vastă și s-a dovedit a fi de succes. România poate prelua modelele regionalizării-descentralizării aplicate de statele partenere, modele ce pot fi readaptate la cerințele socio-economice ale țării noastre”, a declarat senatorul social-democrat Mihai Fifor.

 

Cabinet Parlamentar
Senator Mihai Fifor