PSD Dolj: Manda, alături de parlamentarii USL şi prefectul Deca la Comisia de Dialog Social

sedinta dialog social phixr PSD Dolj: Manda, alături de parlamentarii USL şi prefectul Deca la Comisia de Dialog Social poze

Astăzi, 24.10.2013, preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a participat la şedinţa Comisiei de Dialog Social organizată de filiala Dolj a Blocului Naţional Sindical, care a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj.
În şedinţă au fost prezentate revendicările Blocului Naţional Sindical: conservarea locurilor de muncă actuale şi crearea de noi locuri de muncă prin strategii şi politici publice care să permită reducerea ratei şomajului; creşterea salariului minim pe economie; stoparea creşterii preţurilor la utilităţi publice; modificarea legislaţiei muncii; reformarea şi finanţarea corespunzătoare a sistemului sanitar, a celui de învăţământ şi de asistenţă socială.
„Dialogul cu sindicatele de o parte şi patronatele de cealaltă parte mi se par unele normale, şi necesare în acelaşi timp. Au fost abordate mai multe subiecte legate de conservarea locurilor de muncă, dar şi de eforturile care trebuie depuse pentru crearea altora. Au fost ridicate probleme din sănătate, din învăţământ sau asistenţa socială, şi am discutat şi despre respectarea promisiunilor legate de modificarea Codului muncii. Liderii de sindicat au ridicat probleme reale, pertinente şi punctuale, cu care vom merge la Guvernul României, sau la ministerele de resort pentru a găsi soluţii. Sunt un om care atunci când pot să rezolv o problemă o spun în mod deschis, dar la fel de deschis spun şi atunci când nu pot, şi explic de ce. De aceea le-am transmis şi celor prezenţi la această întrunire că au în mine un partener de discuţie de încredere, deschis, şi că împreună cu colegii mei facem tot ce ţine de noi să venim în sprijinul oamenilor”, a declarat preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.
La întrunire au mai fost de asemenea prezenţi: parlamentarii PSD Dolj – Ion Călin, Florea Voinea şi Nicolae Vasilescu, deputatul liberal Cosmin Enea, directori de instituţii, şedinţa fiind prezidată de prefectul judeţului Dolj, Marius Cristinel Deca.
Biroul de presă al PSD Dolj