PSD Dolj: Locul liberalilor adevăraţi este în USL!

claudiu manda 1 PSD Dolj: Locul liberalilor adevăraţi este în USL! poze

Astăzi, 19 martie 2014, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD Dolj Claudiu Manda a anunţat alături de liberalul Cosmin Enea trecerea acestuia din urmă la PSD, motivul fiind continuarea programului USL la nivel local şi încrederea pe care deputatul o are în Guvernul Ponta şi în programul de guvernare. Trei consilieri judeţeni şi doisprezece primari au venit lângă Cosmin Enea.

După ruperea USL Dolj în urma discuțiilor de săptămâna trecută, o parte din membrii PNL și-au exprimat dorința de a adera la acest proiect USL. Noi, PSD, am decis să continuăm proiectul politic cu angajamentele pe care le-am făcut electoratului şi vă spun că orice membru PNL care îşi doreşte să adere la acest proiect este binevenit. Locul liberalilor adevăraţi este în USL, pentru că până la urmă pentru asta ne-au votat oamenii, şi avem nişte angajamente pe care dorim să le ducem la capăt împreună cu cei care doresc să vină alături de noi. Decizia lui Crin Antonescu de a părăsi USL şi de a candida din opoziţie şi a părăsi lupta cu Traian Băsescu, ne-a dezamăgit, şi ne pune în situaţia să continuăm singuri lupta sau împreună cu oamenii care vor să vină alături de noi. Noi ne-am luat angajamentul că la europarlamentare ne vom lupta pentru locul I în ceea ce priveşte procentul obţinut şi cred că este un obiectiv pe care putem să îl atingem, a declarat preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

Cosmin Enea a spus că vine în PSD pentru că are încredere în această echipă şi că poate continua lupta împotriva regimului Traian Băsescu şi proiectele asumate de USL. „Vreau să anunț oficial demisia mea din PNL și alăturarea de PSD, lucru pe care îl fac cu părere de rău, pentru că las în urmă 14 ani de muncă alături de un partid. Muncă pe care am făcut-o cu devotament şi pasiune, cu credinţa că alături de aceşti oameni pot schimba ceva. Lăsând la o parte doctrinele politice, partidele politice sunt conduse şi formate din oameni, tocmai de aceea, împreună cu mine merg şi o parte din prietenii mei din PNL, oameni cu care am avut rezultate şi care vor să continuăm proiectul USL început în 2012. Este foarte clar pentru mine că în România, din păcate, o alianţă politică nu durează măcar 4 ani de zile. În 2012 ne-am asumat un proiect pentru România, prin care am fost votaţi de către cetăţeni. Toată lumea ne întreabă de ce am rupt USL. Tocmai de aceea am decis să ne alăturăm unei echipe puternice, în care credem, şi cu care putem continua lupta împotriva regimului Traian Băsescu.Vin în PSD pentru că eu cred că putem să ducem la îndeplinire proiectele pe care ni le-am propus. Cred că președintele Claudiu Manda poate să ne reprezinte. Mai cred că proiectele pe care ni le-am asumat în anul 2012 pot fi duse la îndeplinire. Populaţia pe care o reprezintă primarii care vin alături de noi este de aproape 100.000 de locuitori”, a concluzionat deputatul PSD Cosmin Enea.

Lista primarilor care susţin programul de guvernare al Guvernului Ponta:

 1. Calafat – Mircea Guţă

 2. Poiana Mare – Marin Vintilă primar + Claudiu Buzatu viceprimar

 3. Ciupercenii Noi – Gheorghe Mungiu

 4. Desa – Iulian Bălteanu

 5. Brădeşti – Ion Răcăreanu

 6. Pleniţa – Puiu Calafeteanu

 7. Fărcaş – Sorin Bitoleanu

 8. Bistreţ – Cristiana Antonie

 9. Măceşu de Jos – Mihai Bojin

 10. Gighera – Florea Neacşu

 11. Goicea – Dumitru Marcu

 12. Radovan – Aurică Cîrstianu

Consilierii judeţeni:

 1. Florinel Stancu

 2. Durle Cosmin

 3. Marin Marian

Biroupresă PSD Dolj