PSD Dolj: Guvernul împarte țara și fondul de rezervă pe criterii politice

Pesediștii doljeni, mai precis președintele CJ Dolj Ion Prioteasa și vicele propus să-i ia locul după alegeri, Cosmin Vasile, au atacat azi ultima hotărâre de guvern prin care Executivul a împărțit bani din fondul de rezervă către comunitățile locale.


Împărțeală pe criterii politice, spun social-democrații, care arată că primarii liberali, mai vechi sau mai proaspeți, au primit sume de câteva ori mai mare decât omologii pesediști.

„Ceea ce s-a întâmplat acum, prin această împărţire, nu este deloc normal deoarece există discrepanţe foarte mari între localităţile PSD, care primesc o sumă, în general aceaşi, de 250.000 de lei, şi celelalte localităţi, inclusiv cele unde primarii de la PSD au fost «atraşi» către ei (PNL – n.red), care au primit sume de două sau chiar de trei ori mai mari! Este un lucru nepermis deoarece vorbim despre banii noştri, ai tuturor, nu sunt banii celor de la PNL. Nu aceasta este metoda prin care ar trebui distribuiţi aceşti bani care ar trebui distribuţi echitabili, în baza unor criterii transparente. Noi, la Consiliul Judeţean Dolj, avem un fond similar, dar nu am făcut niciodată diferenţe între localităţi în funcţie de culoare primarului. Noi am avut nişte criterii bine stabilite, cum ar fi numărul locuitorilor ori suprafaţa terenului intravilan, tocmai pentru a nu exista discuţii. La noi, după cum știți, orice alocare de fonduri se adoptă în unanimitate“, a spus președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Candidatul PSD la postul de președinte al CJ Dolj la alegerile din 27 septembrie, Cosmin Vasile, i-a ținut isonul, acuzându-i pe liberali de „mentalitate pedistă” în distribuirea fondurilor guvernamentale. „Nu vom putea înţelege cum o comună precum Amărăştii de Jos primeşte 900.000 de lei, iar oraşul Dăbuleni primeşte doar 500.000. Cum o localitate precum Coţofenii din Faţă, cu o populaţie de 1.900 de cetăţeni, are mai multe probleme decât Cerăt, care are 4.200 de locuitori?! Sau care este diferenţa între Cerăt şi Celaru, ambele cu aproximativ aceaşi populaţie, dar una primeşte 250.000 de lei, iar cealaltă 800.000?! Noi vom merge şi vom sta de vorbă cu oamenii din aceste localităţi şi le vom spune cum împarte Guvernul ţara în două pentru că acum, pe 27 septembrie, dar şi în data de 6 decembrie, oamenii au posibilitatea să aleagă, să judece şi să împiedice ca o ţară să fie tratată astfel. Tot ce s-a întâmplat acum ne arată că PNL nu poate să iasă din mentalitatea acea «pedistă», nu pot să înţeleagă că în administraţie tot ce contează sunt oamenii şi proiectele, nu coloratura politică”, a declarat Cosmin Vasile.