PSD Dolj: Florentin Tudor rămâne compatibil cu şefia TSD Dolj

alegeri tsd dolj phixr PSD Dolj: Florentin Tudor rămâne compatibil cu şefia TSD Dolj poze

Duminică, 13 octombrie 2013, în comuna Ciupercenii Noi s-a desfăşurat Conferinţa Judeţeană a Organizaţiei Tineretului Social Democrat Dolj. În prezidiu au luat loc: preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, preşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele OFSD Dolj, Daniela Tarniţă, preşedintele OPSD Dolj, Nicolae Vrapcea, vicepreşedinţii PSD Dolj – Alina Tănăsescu, Cosmin Vasile, secretarul de stat Alin Mitrică, preşedintele executiv, deputatul Ion Călin, dar şi invitaţi de la Bucureşti, viitorul preşedinte al TSD, deputatul Mihai Sturzu, şi viitorul preşedinte executiv al TSD Ioana Cazacu.
Preşedintele PSD Craiova, primarul Lia Olguţa Vasilescu, a adus la Ciupercenii Noi veşti bune de la Conferinţa Naţională OFSD care s-a desfăşurat la Iaşi sâmbătă, 12 octombrie 2013. Premierul Victor Ponta a dat asigurări că anul viitor va începe construcţia noului stadion din Craiova şi a autostrăzii Craiova-Piteşti. „Forţa Organizaţie TSD a început odată cu venirea lui Victor Ponta în funcţia de preşedinte al PSD. Până atunci nu ştiu cât erau de băgaţi în seamă tinerii, dar cert este că după aceea s-a văzut o puternică ascensiune la funcţii în Parlamentul României şi în administraţia locală, şi s-a ajuns în situaţia actuală în care România este condusă de generaţi 34 – 45 de ani. Acum câţiva ani nici nu visam să se întâmple acest lucru, să avem un premier care să aibă sub 40 de ani, şi să avem şi norocul să fie şi din zona Olteniei. Acesta este realmente un noroc. Este pentru prima dată când cineva se uită către această zonă. Sâmbătă am primit promisiunea fermă, în cadrul Conferinţei Naţionale a OFSD că anul viitor va începe construcţia noului stadion în Craiova. Şi tot de anul viitor va începe construcţia autostrăzii Craiova-Piteşti, care înseamnă relansarea economiei în această zonă. Acestea sunt veştile pe care ni le-a dat premierul. Şi mai am şi eu o veste bună. Anul viitor, pe 9 martie, va începe construcţia cartierului de locuinţe pentru tineri. Nu am vrut să facem publică această nouă acţiune până când nu am avut siguranţa că totul este pus la punct. Cartierul va fi construit de către chinezi. Asta înseamnă că se va întâmpla foarte repede, şi va fi finanţat tot de ei. Preţul apartamentelor va fi sub 30 de mii de euro, între 22.000 şi 30.000 de euro”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.
Preşedintele Claudiu Manda, le-a transmis celor prezenţi la Ciupercenii Noi că PSD Dolj este un partid al tuturor generaţiilor, şi că singurul criteriu de departajare în sânul organizaţiei este performanţa. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că organizarea Conferinţei Judeţene a TSD Dolj la Ciupercenii Noi este un semnal că PSD Dolj nu doreşte să mai neglijeze localităţile de pe Valea Dunării, şi că va începe cursa pentru câştigarea acestora. „PSD Dolj este un partid al tuturor generaţiilor, în care au loc şi femeile, seniorii şi tinerii. Un partid în care de acum înainte va prima performanţa. Nu contează vârsta, vechimea, sau sexul. Important este să aduci voturi. Dacă aduci voturi, eşti performant şi meriţi să mergi mai departe. Ne aflăm la Ciupercenii Noi, în Colegiu în care a ieşit pentru a doua oară deputat un coleg de Parlament, un prieten al meu, actualul ministru în Relaţii cu Parlamentul, Mihai Voicu, preşedintele PNL Dolj. Am venit pentru a le spune celor de pe Valea Dunării că nu mai sunt aici pesedişti singuri şi ai nimănui, că nu îi părăseşte organizaţia judeţeană. Am venit să ne luăm ce este al nostru şi să ajutăm oamenii care ţin cu PSD. Am venit să recâştigăm zone pe care poate că le-am pierdut foarte uşor, sau pentru care poate că nu am început de foarte multe ori o competiţie pentru a le câştiga. Ne propunem locul unu, dar nu în Dolj, pentru că îl avem deja, l-am moştenit, ci cel mai bun pe ţară la fiecare alegeri care vor urma. Pentru asta vă chem alături de echipa PSD, de primarii noştri, de echipele şi organizaţiile noastre să le arătăm celor care se uită la noi că la Dolj nu mai sunt scandaluri, nu mai sunt conflicte, şi că putem să facem treabă pentru cetăţeni. Meciul nu este să arătăm între noi care este mai bun, ci să arătăm că împreună putem să fim mai buni decât ceilalţi din Dolj, sau mai buni decât toţi pesediştii din ţară. Şi mă bucur că până acum colegii mei au înţeles acest lucru”, a declarat liderul social-democraţilor din Dolj, deputatul Claudiu Manda.
Preşedintele PSD Dolj l-a felicitat pe preşedintele TSD Dolj, Florentin Tudor pentru organizarea evenimentului, precizând că este cea mai mare Conferinţă Judeţeană de la nivel naţional: „Îl felicit pe Florentin Tudor şi echipa de la tineret pentru implicare în organizarea acestui eveniment. Avem astăzi una dintre cele mai mari conferinţe judeţene din ţară, şi asta o spune şi Mihai Sturzu, care a văzut multe în această perioadă. Iar eu pot să vă spun că este doar începutul. Sunt preşedinte de doar cinci luni de zile, şi vom vorbi peste alte câteva luni de zile câte o să vedeţi la noi”.
Florentin Tudor a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al TSD Dolj, şi a fost votat cu unanimitate de voturi pentru încă un mandat. „Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Începând de săptămâna viitoare vom începe întâlnirile în organizaţiile locale. Până atunci vă spun că am fost şi suntem o echipă unită, şi trebuie să rămânem la fel în continuare, pentru că aceasta este forţa noastră. Le mulţumesc invitaţilor noştri pentru prezenţă, şi vă asigur pe toţi de toată prietenia mea şi a colegilor din biroul judeţean”, a declarat preşedintele TSD Dolj, Florentin Tudor.
În cadrul Conferinţei Judeţene a TSD Dolj s-a votat şi o moţiune, care va fi susţinută şi la nivel naţional, care are drept slogan: „Spune STOP abandonului şcolar!”, dar şi delegaţii care vor participa la Conferinţa Naţională a TSD, judeţul Dolj având cel mai mare număr de reprezentanţi din toată ţara, 52.
Biroul de presă al PSD Dolj