PSD Dolj: Contestație împotriva președintelui de la secția nr. 123 Craiova. Spitalul Filantropia a primit interdicție la urna mobilă

urna vot europarlamentare.jpg PSD Dolj: Contestație împotriva președintelui de la secția nr. 123 Craiova. Spitalul Filantropia a primit interdicție la urna mobilă poze

Reprezentantul Alinței Electorale PSD-UNPR-PC în Biroul Electoral Județean nr. 17 Dolj a înaintat contestații împotriva deciziilor președintelui Biroului Secției de Votare (BSV) nr.123 din Craiova de a nu primi cererile pentru urna mobilă venite din partea Spitalului Clinic Municipal Filantropia, deși reprezentanții instituției medicale au înaintat solicitările în acest sens, precum și de a supune la vot membrilor biroului, contrar prevederilor legale, trimiterea urnei mobile.

În fapt, președintele BSV nr.123 nu a primit cererile pentru urna mobilă venite din partea Spitalului Clinic Municipal Filantropia motivând lipsa adeverințelor medicale care să ateste invaliditatea.

Conform legii, reprezentanții spitalului au prezentat tabelul nominal cu persoanele internate în spital și care doreau să-și exercite drepturile electorale, tabel care prezenta toate datele de identificare ale unității spitalicești purtând, de asemenea, ștampila spitalului.

Considerăm ca măsura luată de către președintele BSV nr. 123 este abuzivă, întrucât Spitalul Clinic Municipal Filantropia a făcut dovada că persoanele înscrise în tabel sunt internate în spital și în mod clar nu se pot deplasa la secția de votare pentru a-și exercita dreptul de vot.

Totodată, în mod nelegal, președintele BSV a supus la vot primirea cererii Spitalului Filantropia privind deplasarea cu urna mobilă pentru persoanele netransportabile, deși decizia este atributul exclusiv al acestuia, care are responsabilități în astfel de situații.

În concluzie, reprezentantul Alinței Electorale PSD-UNPR-PC a solicitat acceptarea cererilor privind urna mobila și trimiterea acesteia la Spitalul Filantropia.

BIROUL DE PRESĂ