PSD Dolj: Conducere nouă la TSD Craiova. Pe 13 octombrie sunt alegeri în organizaţia judeţeană

alegeri tsd craiova phixr PSD Dolj: Conducere nouă la TSD Craiova. Pe 13 octombrie sunt alegeri în organizaţia judeţeană poze

Ieri, la Filarmonica „Oltenia” din Craiova, a avut loc Conferința Organizației Municipale a Tinerilor Social Democraţi Craiova. În prezenţa a 309 delegaţi, într-o atmosferă relaxată, tinerii social-democrați şi-au ales conducerea pentru următorii doi ani. În prezidiul Conferinţei au luat loc: președintele PSD Craiova, primarul Craiovei Lia Olguța Vasilescu, președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, secretarul PSD Craiova Radu Preda, președintele OFSD Craiova Aurelia Filip, vicepreşedintele TSD Cosmin Vasile, şi alţi membrii ai TSD Craiova.
Radu Preda, secretarul executiv al PSD Craiova le-a spus celor prezenţi în sală că PSD şi-a dezvăluit un mare secret din campaniile electorale, şi anume numărul mare de tineri: „Vorbeam cu domnul președinte Claudiu Manda și spuneam că azi ( ieri n.r.) dezvăluim un mare secret al nostru. Avem o sală plină de tineri, am avut o sală plină de femei. Şi aceştia sunt doar delegaţii organizaţiilor din care fac aceşti tineri parte. Avem mulţi oameni puternici în partid. Este un moment de bilanț, pe de-o parte trist pentru că în mapa noastră nu avem un raport de activitate, pe de alta unul optimist, pentru că acesta este un nou început al TSD Craiova”.
Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, le-a spus tinerilor că politica nu este un sport de viteză, ci unul de rezistenţă, chemându-i ca la un moment dat să facă pasul către organizaţia de seniori. „Mă uitam la numărul foarte mare de membri, cât de mult s-a schimbat partidul și cât de bine organizează conferințe tineretul. Am încredere în organizațiile PSD şi vă spun că politica nu este un sport de viteză ci unul de rezistență. Eu am stat 17 ani până să ajung președintele Organizaţiei Județene a PSD Dolj. Vă chem alături de noi, să ne implicăm, şi să faceţi şi pasul la seniori. Cei mai frumoși ani i-am petrecut la organizația de tineret și vă doresc și vouă același lucru”, a declarat preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.
Preşedintele PSD Craiova, Lia Olguța Vasilescu, şi-a amintit de perioada în care şi-a început cariera politică, în organizaţia de tineret, specificând că tânăra generaţie poate ocupa funcţii de conducere, dar numai dând dovadă de profesionalism şi moralitate: „Mă gândeam de câți ani sunt în politică. Deși nu am îndeplinit 40 de ani, am deja 23 de politică. M-am înscris la 16 ani în partid cu clasa, și după șase luni mai eram decât eu. La 24 când am devenit deputat. Pot să spun că am trecut prin toate fazele, de la lipit afișe, la senator și acum primar. Pe mulți v-am văzut în campaniile mele electorale și vă mulțumesc. Pe mulți vă văd pentru prima dată și vă rog să veniți mai des la partid. Tânăra generație poate să dețină funcții de conducere, dar pentru asta trebuie să corespundă din punct de vedere profesional şi moral”.
Singurul candidat la funcţia de preşedinte al TSD Craiova a fost Ionuț Dumitrache, care după ce a primit votul celor 309 delegaţi a promis o relansare a organizaţiei pe care o conduce: „Vă mulțumesc pentru votul de încredere acordat. Am lucrat alături de doamna primar Lia Olguţa Vasilescu și alături de domnul președinte Claudiu Manda. Ştiu că nu va fi uşor, dar promit, că împreună cu echipa pe care o conduc vom încerca să fim profesioniști în munca pe care o depunem”.
Biroul TSD Craiova este format din următorii tineri: Ionuţ Dumitrache – preşedinte; Bogdan Mirea – secretar executiv; vicepreşedinţi – Ane Marie Licurici, Liberti Tiberiade, Mihai Diaconeasa, Maria Ceauşilă, Amalia Ilinca; membrii biroului executiv – Alex Vîneaţă, Alexandru Vasilescu, Gabriela Onofrei, Dragoş Ciocoi, Emanuel Nastasă, Andrei Marinescu, Valentin Simion, Elena Traşcă, Alin Piţigă, Andrei Neaga, Alexandru Traşcă. Alexandru Amzu.
De asemenea, in Conferinţa Municipală a TSD Craiova au fost stabiliţi şi cei 186 de delegaţi care vor participa la Conferinţa Judeţeană a TSD Dolj, din data de 13 octombrie 2013, care se va desfăşura în comuna Ciupercenii Noi.

Biroul de presă al PSD Dolj