PSD Dolj: ACL Dolj a ales să împartă, după încheierea campaniei electorale, materiale calomnioase la adresa candidatului PSD

 

Neavând un mesaj pentru alegători, ACL Dolj a ales să împartă, după încheierea campaniei electorale, materiale calomnioase la adresa candidatului PSDla preşedinţie. Nu este pentru prima dată, PDL având o experiență mare în propagarea unor astfel de metode la fiecare ciclu electoral.

În încercarea de a induce în eroare electoratul, respectivii fluturași poartă însemnele electorale ale Alianţei PSD-UNPR-PC, fotografia unor membri marcanți ai Alianței și conțin mesaje false, denigratoare, care ar emana în fals, din partea Alianței PSD-UNPR-PC și a candidatului Alianței.

Da data aceasta, faptele celor de la ACL Dolj sunt nelegale, deoarece  continuarea campaniei electorale după încheierea acesteia este interzisă expres prin lege, iar faptele descrise inițiate și coordonate de către ACL constituie contravenții potrivit art. 55, alin. 1, lit. t din Legea 370/2004: “continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat”.

De asemenea, atât timp cât materialele respective nu emană de la Alianța PSD-UNPR-PC și alte persoane și-au asumat în fals identitatea, apreciem că sunt întrunite și elemente constitutive ale infracţiunilor de fals privind identitatea. Solicităm organelor competente să cerceteze faptele sesizate și să aplice legea.

Cei de la ACL Dolj ar trebui să lase fățărnicia și să nu mai mintă electoratul, care a suferit destule nenorociri în ultimii zece ani din partea lor.

Biroul de presă al PSD Dolj